استاد دانشگاه علوم پزشكی ایران:

سطوح راه اصلی انتشار ویروس كرونا محسوب نمی شوند

سطوح راه اصلی انتشار ویروس كرونا محسوب نمی شوند استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران اظهار داشت: نتایج مطالعات جدید نشان میدهد که سطوح عامل مهمی در انتشار ویروس کرونا نبوده و ترشحات تنفسی افراد مبتلا و حضور در مراکز شلوغ و پُرجمعیت همچنان از مهم ترین راه های انتقال این ویروس می باشد.



حسین کیوانی ویروس شناس روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا در پاسخ به این پرسش که آیا سطوح می توانند یکی از راه های اصلی انتقال ویروس کرونا باشد، گفت: در ابتدای شیوع این بیماری اعلام گردید که سطوح از راه های مهم انتقال ویروس کرونا است و تصور می شد ویروس از این طریق به آسانی و به سرعت می تواند، منتشر شود اما مطالعات چند ماه گذشته اثبات کرد که سطوح راه خیلی مهمی برای انتشار ویروس نیستند.
وی تصریح کرد: هرچند انتقال ویروس کرونا بوسیله سطوح منتفی نیست، اما یک راه اصلی برای انتشار ویروس کرونا محسوب نمی گردد به عبارتی اهمیت این مساله بعنوان راه انتقال ویروس کمتر شده است.

ین ویروس شناس با یادآوری این که در این شرایط الزامی به استفاده از دستکش نیست، اظهار داشت: مردم نباید نگران این مساله باشند که به هر سطحی دست می زنند، سبب آلودگی آنها می شود.

کیوانی اشاره کرد: الزامی وجود ندارد که مردم از دستکش استفاده کنند یا این که دست به هر جایی می زنند گرفتار ترس و نگرانی، مبتلاشدن به کرونا شوند.

وی اشاره کرد: ترشحات تنفسی افراد مبتلا و حضور در مراکز شلوغ و پرجمعیت همچنان از مهم ترین راه انتقال ویروس کرونا است و مردم باید از حضور در مکان های پرتردد اجتناب کنند.

کیوانی اضافه کرد: مردم باید شستن مرتب دست ها، استفاده از ماسک و فاصله گذاری اجتماعی را همچنان رعایت نمایند تا از لطمه های بیماری کرونا در امان باشند.

به گزارش رصد کالا به نقل از ایرنا، در ابتدای بروز بیماری کرونا اعلام گردید که این ویروس بوسیله سطوح هم قابل انتقال است و بنا بر این از مردم خواسته شد که علاوه بر استفاده از دستکش، دست های خودرا بعد از تماس با سطوح حتما بشویند، اما یافته های علمی جدید نشان داد انتشار بوسیله سطوح دیگر به آن اندازه مهم نیست؛ موضوعی که یافته ها و سفارش های بهداشتی قبلی را زیر سوال برد و نگرانی ها برای کم شدن توجهات به رعایت پروتکلهای بهداشتی را به دنبال داشت.

براساس مقاله ای که ژوئن ۲۰۲۰ (تیرماه) در مجله پزشکی لنست منتشر گردید احتمال انتقال ویروس کووید - ۱۹ بوسیله سطوح بی جان بسیار ناچیز است و تنها در مواردی که فرد آلوده روی سطح سرفه یا عطسه کند و شخص دیگری بلافاصله بعد از سرفه یا عطسه (در طی یک تا دو ساعت) آن سطح را لمس کند، احتمال انتقال وجود دارد.

همچنین در این گزارش اعلام گردید که بااینکه ضدعفونی دوره ای و استفاده از دستکش خصوصاً در بیمارستان از اقدام های احتیاطی منطقی است اما سطوح آلوده که ساعت ها با حامل آلوده در تماس نبوده اند، خطر انتقال قابل اندازه گیری در محیط های غیر بیمارستانی ندارند.

اوایل فوریه ۲۰۲۱ (بهمن ماه) نیز گزارشی در مجله علمی نیچر منتشر گردید که تاکید می کرد مبتلاشدن به ویروس کرونا بوسیله سطوح نادر است و ویروس کووید ۱۹ غالبا توسط افرادی که در حال صحبت کردن و بازدم قطره های بزرگ و ذره های کوچک به نام آئروسل اند، منتقل می شود؛ بدین سبب مبتلاشدن به ویروس کرونا از سطح، بااینکه امکان دارد، اما بنظر می رسد که نادر باشد.



1400/01/06
13:29:34
5.0 / 5
1299
تگهای خبر: آموزش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۳
رصدکالا
rasadkala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رصد كالا محفوظ است

رصد كالا

یافتن بهترین قیمت برای کالاها