گزارش رصد كالا به نقل از مهر؛

پولهایی كه كمتر از یك ماه در بانك بمانند هم سود می گیرند

پولهایی كه كمتر از یك ماه در بانك بمانند هم سود می گیرند به گزارش رصد كالا با بخشنامه جدید بانك مركزی، پرداخت سود سپرده های كوتاه مدت، از امروز(اول بهمن )، از روزشمار به ماه شمار تغییر و پولهایی كه كمتر از یكماه هم در بانك بمانند، بر اساس كمترین مانده سود می گیرد.


به گزارش رصد كالا به نقل از مهر، با بخشنامه جدید بانك مركزی، پرداخت سود سپرده های بانكی از روزشمار به ماه شمار تغییر كرده است. در واقع، اگر سپرده گذاری، قبل از موعد یكماه از سپرده خود برداشت كند، بانكها مكلف به پرداخت سود به او نیستند؛ ازاین رو شرط ارائه سود از جانب نظام بانكی به سپرده های كوتاه مدت، ماندگاری حداقل یكماهه در شعب بانكی است.
بر اساس بخشنامه ای كه شورای پول و اعتبار، اول دیماه تدوین و به نظام بانكی ابلاغ كرده بود، معیار پرداخت سود سپرده های سرمایه گذاری عادی از روزشمار به ماه شمار تغییر یافته و ازاین رو اگر یك سپرده یك ماه تمام را در شعب بانكی باقی بماند، می تواند سود دریافت كند كه این نرخ هم البته ده درصد است. قبل از این مصوبه شورای پول و اعتبار، شعب بانكی در صورت واریز و برداشت از حساب های كوتاه مدت، سود روزشمار را در انتها هر ماه واریز می كردند، اما حالا این گونه نیست و شرایط تغییر كرده است. محمدرضا جمشیدی، دبیر كانون بانكها و موسسات اعتباری خصوصی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: از امروز بخشنامه جدید بانك مركزی برای تغییر شیوه پرداخت سود به سپرده های كوتاه مدت، از روزشمار به ماه شمار اجرایی می گردد كه بر مبنای آن، اگر یك مشتری سپرده خویش را تا قبل از موعد یكماهه از بانك برداشت كند، سود آن به نحوی محاسبه می گردد كه میانگین پایین ترین میزان مبلغ مانده در حساب طی روزهای یك ماه را محاسبه و به آن سود تعلق می دهند. بانكها نرخ سود سپرده را با مردم چطور حساب می كنند؟
سود سپرده های بانكی به صورت روزشمار و با نرخ سود علی الحساب طبق فرمول (مدت به روز) × (نرخ) × (مبلغ سپرده گذاری) تقسیم بر ۳۶۵ = سود سپرده های كوتاه مدت روز شمار محاسبه می گردد. آنگونه كه كارمندان شعب بانكی می گویند، سود روزشمار ۱۵ درصد یعنی كمترین مانده روزانه شما جمع شده و در انتها سی روز محاسبه می گردد. سپس عدد به دست آمده در ۱۵ درصد ضرب و مجموع آن تقسیم بر ۳۶۵ كه معرف ۳۶۵ روز سال است.
به عنوان مثال اگر ده میلیون تومان به شكل ثابت در بانك با نرخ ۱۵ درصد نگه داشته شود، سود آن این گونه به دست می آید كه عدد یك میلیون در ۳۰ برای ماه های ۳۰ روزه و ۳۱ برای ماه های ۳۱ روزه ضرب شده و عدد ۳۰۰ میلیون تومان به دست آمده در ۱۵ درصد ضرب می گردد. حال عدد ۴۵ میلیون تومان به دست آمده بر ۳۶۵ تقسیم می گردد كه این سود یك ماه مبلغ سپرده گذاری است.
حال آنگونه كه فرمول بانك مركزی می گوید، بانكها اجازه ندارند این سود را برای سپرده هایی محاسبه كنند كه كمتر از یك ماه در بانك مانده باشند؛ یعنی در فرمول محاسبه سود كه قبلا وجود داشته، تغییر بوجود آمده و در تبدیل به فرمول جدید، «نرخ سود ضربدر تعداد روزهای ماه ضربدر كمترین مانده طی ماه» خواهد شد.

1397/11/01
13:55:45
5.0 / 5
5599
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳
رصدکالا
rasadkala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رصد كالا محفوظ است

رصد كالا

یافتن بهترین قیمت برای کالاها