با سرمایه گذاری دانمارك؛

كارخانه تولید انسولین قلمی در كشور

كارخانه تولید انسولین قلمی در كشور به گزارش رصد كالا در چارچوب پروژه مشترك ایرانی - خارجی و با سرمایه گذاری دانمارك، كارخانه تولید انسولین قلمی در كشور راه اندازی شد.


به گزارش رصد کالا به نقل از ایسنا، نخستین کارخانه شرکت نوونوردیسک پارس در منطقه خاورمیانه و مدیترانه شرقی و هشتمین کارخانه در دنیا، امروز به صورت آنلاین و از راه ویدیو کنفرانس توسط وزیر بهداشت راه اندازی شد.
این مراسم میان وزارت بهداشت و شرکت نوونوردیسک پارس برگزار گردید. این شرکت دومین کارخانه تولید انسولین قلمی است که در ایران به بهره برداری می رسد و به قول کتر کیانوش جهانپور - سخنگوی سازمان غذا و دارو، در گامهای نخست خود می تواند بیشتر از ۳۰ درصد انسولین قلمی مورد نیاز در ایران را برطرف کند و با توسعه خطوط تولید آن تأمین انواع انسولین قلمی مورد نیاز کشورهای منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا را در دستور کار خود قرار دهد.
شرکت نوونوردیسک بعنوان یکی از بزرگترین تولید کننده داروهای دیابت بخصوص انسولین در جهان به حساب می آید و به تنهایی افزون بر نیمی از انسولین مصرفی در دنیا را تولید می کند. این شرکت معتبر داروسازی دانمارکی نزدیک به یک قرن پیش فعالیت خویش را شروع کرده و محصولات تولیدی خویش را امروز در بیشتر از ۱۷۰ کشور عرضه می کند. پیش از ایران، شرکت نوونوردیسک کارخانجات تولیدی خویش را برای تولید انسولین در آمریکا، فرانسه، برزیل، چین، روسیه و ژاپن هم توسعه داده بود. ایران هم هفتمین کشوری است که خارج از مرزهای دانمارک میزبان سرمایه گذاری و راه اندازی کارخانه تولید محصولات این شرکت بین المللی است.
قاعدتا خصوصیت های منحصر به فرد ایران در حوزه سلامت، دارو، زیرساخت های مطلوب موجود، نیروی انسانی توانمند و تجارب ارزشمند ایران در زمینه تولید داروهای نوین و با تکنولوژی بالا همچون مواردی بوده است که انگیزه سرمایه گذاری این شرکت چند ملیتی و شرکت های مشابهی که هم اکنون در حال مذاکره یا ساخت کارخانجات خود در ایران هستند را رقم زده است.
گفتنی است ایران دارای جمعیتی معادل ۶ میلیون نفر بیمار دیابتی است که البته به اذعان مسئولان این جمعیت در حال افزایش می باشد. همینطور موقعیت خاص و استراتژیک ایران می تواند دسترسی ساده بازار کشورهای خاورمیانه و آسیای میانه و شمال آفریقا با جمعیتی بیشتر از ۵۰۰ میلیون نفر را به محصولات دارویی تسهیل کند.
کارخانه نوونوردیسک پارس با شعار تغییر دنیای دیابت، بعد از بررسی های مختلف قبلی از میان کشورهای ترکیه، عربستان و امارات متحده عربی و... ایران را با لحاظ کردن مزایای مختلف برای سرمایه گذاری و ایجاد کارخانه تولیدی برگزیده است و امروز رسماً نخستین خطوط تولیدی این شرکت در شهرک دارویی برکت در زمینی به مساحت چهار هکتار و با سرمایه گذاری مستقیم خارجی افزون بر ۷۰ میلیون یورو راه اندازی شد.
نکته قابل توجه آن است که نوونوردیسک پارس نخستین شرکت خارجی دارویی است که پروژه سرمایه گذاری مستقیم تولید دارو را در ایران به پایان رسانده و حداقل با ۱۵۰ نفر نیروی متخصص و آموزش دیده ایرانی کار خویش را شروع کرده است. از نظر کنترل کیفیت این شرکت تمامی الزامات کنترل کیفی وزارت بهداشت و سازمان غذا و داروی ایران و هم قوانین EUGMP را داراست و محصولات تولیدی آن با کیفیت عرضه شده در آمریکا و اروپا تولید و عرضه می شود.
استفاده از نرم افزارهای آنالایزور و خطوط تولید و بسته بندی هوشمند و تمام اتوماتیک و نظارت آنلاین تولید را کاملاً در محیطی بسته بدون دخالت انسانی و با بالاترین کیفیت تولید جهانی انجام می دهد.
بنابر اظهارات مسئولان این شرکت در جلسه افتتاحیه آنلاین، در فاز اول تولید چهار نوع محصول انسولین نوومیکس، انسولین نوورپید، انسولین لومیر و داروی ویکتوزا در این کارخانه تولید خواهد شد و در صورت تایید وزارت بهداشت و موافقت سازمان غذا و دارو در فاز بعدی انسولین های رایزورگ و ترسیبا بعنوان انسولین های طولانی اثر هم در دست تولید در ایران قرار خواهند گرفت.
بنابر اطلاعات موجود، ظرفیت تولید کارخانه نوونوردیسک پارس در سال اول بعد از افتتاح بیشتر از ۲۵ میلیون قلم انسولین و در سال دوم تا 45 میلیون قلم انسولین خواهد بود. صرفه جویی ارزی ناشی از افتتاح این خط تولید در کشور در سال اول معادل ۵۰ میلیون یورو و در سال های بعد بیشتر از ۶۰ میلیون یورو بدون محاسبه صادرات احتمالی برآورد شده است.
کشورهای عراق، افغانستان و سایر کشورهای همسایه ایران پس از رسیدن تولید این کارخانه به حداکثر مصوب، با تایید سازمان غذا و دارو جزو مقاصد اولیه صادراتی انسولین های تولیدی خواهند بود.
همچنین بنابر اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، دکتر سعید نمکی - وزیر بهداشت در مراسم افتتاحیه کارخانه نوونوردیسک در ایران، از راه ارتباط ویدئوکنفرانسی، اظهار داشت: امروز شاهد بهره برداری از یکی از پروژه های بسیار مهم بعداز انقلاب با سرمایه گذاری مشترک ایران و دانمارک در کشورمان هستیم. این حرکت یکی از حرکت های بسیار سازنده و مهم در تاریخ نظام دارویی بعداز انقلاب اسلامی، است.

وی اضافه کرد: ما پیش از انقلاب اسلامی، شاهد سرمایه گذاری های فراوان مشترکی در عرصه نظام دارویی کشور با معتبرترین کمپانی های خارجی در کشورمان بودیم. ایران همواره سرزمین فرصت های طلایی برای تجارت و سرمایه گذاری در طول تاریخ بوده است. اگر گذشته این سرزمین را ورق بزنیم، خواهیم دید که در راه تجارت طولانی راه ابریشم، ایران همواره یکی از بهترین کانون ها برای تجارت و سرمایه گذاری جهانی بوده است.

نمکی تصریح کرد: مسلما این دورانی که ما در تحریم های ظالمانه و غیرمنطقی تحت فشار مستبدانه برخی اندیشه ها در جهان قرار داریم، خواهد گذشت و آنهایی که در این ایام سخت در کنار جمهوری اسلامی بودند، برنده این بازی تجاری و سرمایه گذاری بین المللی خواهند بود.

وی ضمن تقدیر از تلاشهای سازمان غذا و دارو و سایر مدیران و دست اندرکاران که برای برگزاری این صنعت بسیار مدرن و پیشرفته در کشورمان گام برداشتند، افزود: با عنایت به این که سالها در حوزه مدیریت صنعت دارو فعالیت کردم، می دانم که هر گامی که در این حوزه برمی داریم، با چه مشکلاتی همراه می باشد تا به محصول نهایی دست پیدا نماییم.

وزیر بهداشت عنوان کرد: یکی از نیازهای امروز صنعت دارویی جهان، پرداختن به داروهایی است که ما برای بیماری های غیرواگیر نیاز داریم. انسولین هم یکی از داروهایی است که با عنایت به گسترش بیماری دیابت در جهان، در خیلی از کشورهای دنیا مطرح است. از طرفی، رفتن به سمت شیوه های جدید استفاده از داروها، کار را سخت تر کرده است، مثلا، امروز دشوار می باشد که مردمی را که از انسولین پن بهره برده اند را باردیگر به انسولین ویال و فرم های دیگر انسولین برگردانیم.

وی اظهار داشت: کمپانی نوونوردیسک بعنوان یکی از صاحبان صنعت دارویی جهان و یکی از پیشگامان، امروز در کنار ماست و امیدواریم این همکاری، بتواند بعنوان یک طلیعه نو در سرمایه گذاری در صنعت دارو با کمپانی های معتبر و صاحب نام جهانی در کنار عزیزان سخت کوشمان در داخل کشور که سالهای بعداز انقلاب با رفتن کمپانی های چند ملیتی توانستند صنعت دارویی را توسعه داده تا به خودکفایی 97 درصدی تولید دارو در کشور برسیم، قرار گیرد و با این حرکت مشترک و هماهنگ، کارهای بزرگی را در صنعت دارویی به ثمر برسانیم.

نمکی اظهار نمود: در مورد بیماری های غیرواگیر در صدد هستیم که در راه جلوگیری از بیماری ها گام برداریم، این بدان معنا نیست که اگر در راه پیشگیری گام برمیداریم به نیازهای دارویی آن گروه از جمعیت که نیازمند دارو هستند، بی توجه هستیم، بنابراین کمپانی نوونوردیسک بعنوان یکی از صاحبان تکنولوژی داروهای قلبی و عروقی، متابولیک و داروهای هورمونی، می تواند به ما در توسعه زیرساخت هایمان کمک نماید و امیدوارم در آینده ای نزدیک، بتوانیم بعنوان یک مرکز توزیع و تهیه دارو برای کل منطقه بدل شویم.

وی اظهار داشت: ما هم در وزارت بهداشت و در دولت، آمادگی هرگونه کمک و مساعدت در حوزه سرمایه گذاری های خارجی را داریم. سیاست ما در دولت جمهوری اسلامی براین است که به جای واردات دارو، صاحبان فن و دانش و تکنولوژی را تشویق نماییم که در این سرزمین با تضمین 100 درصدی، سرمایه گذاری کنند و ما هم در عرصه دارو گام های بزرگتری برداریم.

همچنین، در این مراسم، دکتر محمدرضا شانه ساز، رئیس سازمان غذا و دارو هم عنوان کرد: مدتها بود که منتظر افتتاح و شروع به کار رسمی خطوط تولید محصولات مربوط به شرکت نوونوردیسک در ایران بودیم.

وی افزود: با شیوع کووید 19، دنیا در موقعیت ویژه ای قرار گرفته است و امیدواریم جامعه بشری زودتر از شر این ویروس منحوس نجات پیدا کند و مشابه شرایط پیش از کرونا شویم.

وی ضمن قدردانی از تلاشگران عرصه دارویی جهت راه اندازی این کارخانه، بیان نمود: با انتشار کرونا و اعمال تحریم های ظالمانه ضد ایران، فشار مضاعفی بر کشور ما وارد می شود، چونکه مردم حتی از تأمین داروی خودشان نگران هستند. حافظه تاریخی مردم فراموش نخواهد کرد که چه کسانی به وظایف انسانی خود در این شرایط عمل کردند و مردم ما را تنها نگذاشتند و ملت و دولت ما این همکاری را به خاطر خواهد سپرد. در آینده این همکاری ها توسعه خواهد یافت.

شانه ساز عنوان کرد: ما در سازمان غذا و دارو تلاشمان این است که درمورد تأمین داروی بیماری دیابتی تلاشهای خویش را به صورت مستمر ادامه دهیم. راه اندازی این کارخانه در این شرایط حساس، ناشی از نگاه انسانی شرکت نوونوردیسک بوده است.

وی اضافه کرد: کشور ما به لحاظ بازار بزرگی که دارد، بطور قطع پتانسیل زیادی در تولید خواهد داشت. برخورداری از شرکت های داروسازی در کشورمان و حضور نیروهای شاغل در کمپانی های داروسازی که در منطقه بی نظیر هستند، یکی از زمینه های مهم در گسترش محصولات نوونوردیسک است.

وی اظهار داشت: انتظار داریم در کنار حمایت های جمهوری اسلامی، شرکت نوونوردیسک هم همچون گذشته توجه خویش را به بازار منطقه ای معطوف داشته و ایران را بعنوان حوزه ای برای تغذیه کشورهای منطقه بشناسند. کشور ایران در طول تاریخ همواره جایگاه خاصی داشته و مردم ایران توانمندی های علمی زیادی دارند و این مورد یکی از زمینه های گسترش همکاری ها و بهبود روابط است. در کنار آن، پایین بودن هزینه های تولید در کشورمان بحث توجیه اقتصادی گسترش همکاری ها را به صورت علمی و عملی توجیه می کند.

شانه ساز بیان نمود: امیدواریم با توسعه این محصولات تمام نیاز مردم کشورمان و منطقه، تامین گردد. مطمئن باشید هر قدمی که نوونوردیسک بردارد جمهوری اسلامی ایران چند گام فراتر خواهد گذاشت تا سلامت مردم تامین گردد.









1399/06/11
23:02:58
5.0 / 5
1794
تگهای خبر: آموزش , ارز , اقتصاد , بازار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۱
رصدکالا
rasadkala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رصد كالا محفوظ است

رصد كالا

یافتن بهترین قیمت برای کالاها