واردات 50 درصدی تن ماهیان نرخ کنسرو را 2 بار افزایش داد

واردات 50 درصدی تن ماهیان نرخ کنسرو را 2 بار افزایش داد به گزارش رصد کالا، یک مسئول صنفی اظهار داشت: تعلل در باز کردن ثبت سفارش از طرف وزارت جهاد کشاورزی و افت 50درصدی واردات تن ماهیان در نیمه اول سال، سبب شد تا نرخ کنسرو ماهی امسال دوبار افزایش یابد.



به گزارش رصد کالا به نقل از مهر، حدود دو هفته ای است که قیمت کنسرو ماهی مجدد بالا رفته است. هر کنسرو ماهی ساده ۱۸۰ گرمی از ۱۰۸ هزار تومان در خرداد ماه به حدود ۱۲۰ هزار تومان در انتها شهریور رسید. مسعود بختیاری، رئیس سندیکای صنایع کنسرو ایران در رابطه با شرایط بازار کنسرو ماهی و دلیل تغییر قیمتها به خبرنگار مهر اظهار داشت: سال جاری اولین افزایش قیمت در آغاز سال بود که طی جلسات مکرر با تولیدکنندگان در خواست آنها افزایش بیشتر از ۱۰۸ هزار تومانی باتوجه به افزایش دستمزدها، حمل و نقل، نرخ تورم و... بود. اما تفاهم شد تا اگر افزایش قیمتی مقرر است، رخ دهد بشکل پلکانی باشد.
وی اضافه کرد: انجمن برای اینکه کنسرو ماهی از سبد مصرف خانوار حذف نشود افزایش زیادی را برای این محصول اعمال نکردند.
وی با تکیه بر اینکه انجمن نمی خواست با تغییر قیمت بازار گرفتار چالش شود و بازخوردها از طرف مصرف کنندگان منفی باشد، اظهار داشت: دیدگاه تولیدکنندگان کنسرو اینست که حداقل الامکان قیمتها در بازار بگونه ای مدیریت شود که کنسرو ماهی در سبد مصرفی خانوار باقی بماند.
رییس سندیکای صنایع کنسرو ایران در ادامه سخنان خود، عنوان کرد: اما سال جاری در اواخر نیمه ابتدای سال و اوایل نیمه دوم، مسائلی به وجود آمد که ناچار به افزایش باردیگر قیمتها شدیم.
این مسئول صنفی اظهار داشت: با وجود پیگیری های سندیکا از سال قبل و مکاتبات بسیار با وزارت جهاد کشاورزی بر مبنای ثبت سفارش تن ماهیان در نیمه ابتدای سال به مقدار ۳۵ هزار تن، این امر محقق نشد.
بختیاری ضمن اشاره به نظر کارشناسان سازمان شیلات، خاطرنشان کرد: بنا بر نظر کارشناسان این سازمان لازم بود برای نیمه ابتدای سال ۳۵ هزار تن، تن ماهیان وارد شود؛ اما معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی به دلایلی تعلل کرد و فقط حدود ۷.۵ هزار تن ثبت سفارش در خرداد ماه انجام شد.
وی اضافه کرد: باز شدن دیرهنگام ثبت سفارش و زمان بر بودن مذاکرات تولیدکنندگان با طرف های خارجی هم سبب شد تا بازار تن ماهیان گرفتار کمبود شود.
بختیاری ضمن اشاره به دومین ثبت سفارش در تیر ماه، افزود: در این نوبت هم برای ثبت سفارش تن ماهیان سقف ۷.۵ هزار تن تعیین شد. بنابراین، در مجموعه از ۳۵ هزار تن نیاز نیمه اول سال، حدود ۱۶ هزار تن واردات داشتیم.
رییس سندیکا صنایع کنسرو ایران با تکیه بر اینکه ثبت سفارش باید در اسفند سال قبل باز و انجام می شد، اشاره کرد: این تعلل از محل سهمیه بهار و تابستان بود و واردات تن ماهیان افت حدود ۵۰ درصدی داشت.

سختگیری هایی بالاتر از فائو و اتحادیه اروپا


این مسئول صنفی به سبب دوم در تاخیر واردات تن ماهیان امسال پرداخت و اظهار داشت: سال جاری سازمان دامپزشکی کشور دستورالعمل سختگیرانه ای درباب واردات تن ماهیان اعلام نمود بر مبنای اینکه ماهیان وارداتی باید از وجود انگل تریپانورنکا، صفر باشند.
وی اضافه کرد: این دستورالعمل حتی از معیارهای سختگیرانه اتحادیه اروپا، فائو و معیارهای انگلستان هم بیشتر است. این کشورها انگل تریپانورنکا را بعنوان شاخص بهداشتی درنظر نمی گیرند؛ در واقع این انگل برای ماهیان صنعتی موضوعیت ندارد؛ چونکه تن ماهیان بین ۲ تا ۳ ماه در دمای انجماد قرار می گیرند تا به دست تولیدکنندگان برسند در صورتیکه این انگل اگر در دمای انجماد ۱۸ سانتی گراد به مدت ۲۴ ساعت باقی بماند از بین می رود.
وی تصریح کرد: عامل دیگر برای از میان رفتن این انگل دمای ۶۰ درجه سانتی گراد است. اگر به مدت ۳۰ دقیقه این ماهی در این دما قرار گیرد حتماً از بین می رود.
این مسئول صنفی اظهار داشت: پروسه کنسروسازی طی دو مرحله با دمای ۱۰۰ درجه سانتی گراد یک ساعته و سترون سازی یا استریلیزاسیون به مدت یک ساعت در دمای ۱۲۱ درجه روی تن ماهیان به انجام می رسد بدین سبب در این پروسه محصول نهائی عاری از هر گونه انگلی است.
وی خاطرنشان کرد: اما اگر قرار باشد این ماهی بشکل خام مصرف شود این استاندارد سختگیرانه پذیرفتنی است ولی هیچ جای دنیا برای کنسرو ماهی انگل تریپانورنکا را بعنوان شاخص بهداشتی لحاظ نمی نماید.
بختیاری در توضیح بیشتر، اظهار داشت: این عامل برای تن ماهی اسکیپ جک که بیشتر صید در ارتباط با این گونه ماهی است، انگل تریپانورنکا قسمتی از چرخه زندگی خودرا در دستگاه گوارش این ماهیان می گذراند. تولیدات داخلی هم دارای این انگل است و البته در این دسته از محصولات داخلی نظارتی وجود ندارد.
بختیاری عنوان کرد: درنتیجه، پیگیری تولیدکنندگان برای خرید تن ماهی های بلوفین (باله آبی) که این انگل در این دسته از ماهیان چرخه زندگی ندارد، دلیل دیگری برای کاهش واردات در نیمه ابتدای سال بود.
وی اشاره کرد: در نهایت به سبب این چند عامل تن ماهیان به اندازه مورد نیاز وارد نشد، درست در فصلی که صید داخل نداشتیم (از اواخر خرداد تا اواسط مهر). همینطور عدم واردات به مقدار مورد نیاز سبب شد تا قیمت تن ماهیان داخل هم مسیر صعودی داشته باشند و نرخ تن ماهیان صید شده کشور هم افزایش قابل ملاحظه ای داشتند.
این مسئول صنفی ضمن اشاره به تفاوت قیمتها از ابتدا سال تا امروز، اظهار داشت: نرخ هر کیلو گرم تن ماهیان از ۱۷۰ هزار تومان به ۲۰۵ هزار تومان رسیده در صورتیکه این عدد در آغاز خرداد ۱۴۰ هزار تومان بود. اگر چاره اندیشی نشود این افزایش قیمت ادامه می یابد.
رییس سندیکا صنایع کنسرو ایران در انتها اظهار داشت: به این علل باید تاخیر تأمین ارز از طرف بانک مرکزی را هم افزود. بطور معمول بین ۴ تا ۶ ماه زمان می برد تا ارز مورد نیاز تولیدکنندگان تخصیص داده شود.
به گزارش رصد کالا به نقل از مهر، سال قبل باتوجه به آمار صید ۷۰ هزار تنی تن ماهیان کشور، واردات این دسته از ماهیان حدود ۳۴ هزار تن بود.


منبع:

1404/07/13
11:16:34
5.0 / 5
89
تگهای خبر: ارز , بازار , بانك , بانك مركزی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
رصدکالا
پربیننده ترین رصدکالا

پربحث ترین رصدکالا

جدیدترین رصدکالا

رصد کالا
rasadkala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رصد كالا محفوظ است

رصد كالا

یافتن بهترین قیمت برای کالاها

رصد کالا، خرید هوشمندانه را با بهترین نرخها در کوتاهترین زمان تجربه کنید