دستورالعمل تأسیس و فعالیت آژانس ها و کارگزاری های جذب سرمایه گذاری ابلاغ شد

دستورالعمل تأسیس و فعالیت آژانس ها و کارگزاری های جذب سرمایه گذاری ابلاغ شد رصد کالا: سرپرست وزارت امور اقتصادی و دارایی، مصوبه شورای ملی تامین مالی درباب دستورالعمل تأسیس و فعالیت کارگزاری ها یا آژانس های جذب سرمایه گذاری را به سازمان سرمایه گذاری و کمک های اقتصادی و فنی ایران ابلاغ نمود.


به گزارش خبرنگار اقتصاد ایرنا، شورای ملی تامین مالی در جلسه ۲۰ فروردین ۱۴۰۴ به پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و دارایی و با استناد به ماده ۳۰ و بند «الف» ماده ۴۶ قانون تامین مالی تولید و زیرساخت ها مصوب سال ۱۴۰۲ مجلس شورای اسلامی، دستورالعمل تأسیس و فعالیت کارگزاری آژانس های جذب سرمایه گذاری را تصویب کرد.
طبق ماده ۲ این دستورالعمل سازمان سرمایه گذاری و کمک های اقتصادی و فنی ایران برمبنای شیوه نامه ای که بعد از تصویب این دستورالعمل تهیه و منتشر خواهد کرد، نسبت به صدور مجوزهای تأسیس و فعالیت کارگزاری آژانس های جذب سرمایه گذاری و نظارت بر عملکرد این کارگزاری ها اقدام خواهدنمود.؛شیوه نامه قبل از ابلاغ به اطلاع شورای ملی تامین مالی خواهد رسید.
طبق تبصره یک ماده ۲ شیوه نامه مشتمل بر شرایط عمومی و اختصاصی متقاضیان تأسیس، کارگزاری فرآیندهای صدور مجوز، الزامات اجرائی، فنی و تخصصی قابل رعایت توسط کارگزاری ها ساز و کار نظارتی و ابزارهای اعمال نظارت بر عملکرد کارگزاری ها است.
هم چنین برمبنای تبصره ۲ ماده ۲ مجوزهای تأسیس و فعالیت کارگزاری حسب مورد بعد از دریافت درخواست بوسیله درگاه توسط سازمان سرمایه گذاری و کمک های اقتصادی و فنی ایران صادر می شود.
طبق ماده ۳ این دستورالعمل، کارگزاری های جذب سرمایه گذاری ایران در قالب این دستورالعمل خدمات زیر را در عرصه جذب سرمایه خارجی ارائه می دهد:
۱. ارائه خدمات مشاوره درباب موضوعات در رابطه با فعالیت کارگزاری های جذب سرمایه گذاری ایران از جمله، قوانین مقررات و ضوابط مالی، مالیاتی، تجاری، حقوقی و فرآیندی طراحی مدلهای مالی و تامین مالی مدیریت ریسک معرفی مشوق ها و معافیت های قانونی تدوین مطالعات امکان سنجی و طرح توجیهی ارزیابی بازار و مکان یابی پروژه ها معرفی ضوابط و شرایط سرمایه گذاری در ایران و نحوه گرفتن مجوز سرمایه گذاری و سایر خدمات مشاوره ای مرتبط
۲. برگزاری گشت تور سرمایه گذاری بمنظور بازدید میدانی از ظرفیت ها، فرصت ها و طرح های سرمایه گذاری خارجی و کمک به انتخاب محل مناسب اجرای پروژه
۳. ارائه درخواست و پیگیری، گرفتن تمدید و اصلاح مجوز سرمایه گذاری خارجی، ورود و ثبت سرمایه خارجی و خروج عواید و اصل سرمایه خارجی با رعایت قانون تشویق و بخشنامه اجرائی آن
۴. پیگیری امور مربوط به ثبت و اعمال تغییرات در شرکت پروژه سرمایه گذاری خارجی
بر اساس ماده ۶ کارگزاری مکلف است کارهای خودرا با رعایت قانون تشویق و بخشنامه اجرائی آن دستورات ابلاغ گردیده توسط رییس سازمان مصوبات هیات سرمایه گذاری خارجی موضوع ماده ۶ قانون تشویق و سایر قوانین و مقررات مربوط را انجام دهد.
رتبه بندی کارگزاری های جذب سرمایه گذاری ایران چگونه انجام می شود؟
طبق ماده ۷ دستورالعمل سرپرست وزارت اقتصاد، شرکت متقاضی گرفتن مجوز فعالیت کارگزاری جذب سرمایه گذاری ایران باید واجد شرایط ذیل باشد:
۱. کارگزاری جذب سرمایه گذاری ایران در قالب شرکت سهامی ثبت شده و اساسنامه آن منطبق با مفاد این دستورالعمل و شیوه نامه تنظیم ثبت شده باشد
۲. سهام داران و ذی نفعان شرکت شامل اشخاص حقوقی بخشهای دولتی و عمومی
۳. شرکت واجد حداقل سرمایه نقدی تامین و ثبت شده نزد مرجع ثبت شرکتها برمبنای مفاد این دستورالعمل باشد
۴. حسابرس و بازرس قانونی کارگزاری عضو معتبر جامعه حسابداران رسمی ایران باشد
۵. شرکت و مدیران و سهامداران آن واجد سایر شرایط مندرج در این دستورالعمل و شیوه نامه باشد
طبق تبصره یک ماده ۷ کارکنان شاغل در سازمان سرمایه گذاری و کمک های فنی اقتصادی ایران نمی توانند در کارگزاری ها سمت، سهم یا فعالیت داشته باشند. همکاری ها و تعاملات انجام شده در قالب وظایف محوله با اطلاع و تأیید سازمان سرمایه گذاری و کمک های فنی اقتصادی ایران (رییس کل یا یکی از مدیران کل دفاتر تخصصی)، مانعی ندارد.
طبق تبصره ۲ ماده ۷ در صورتیکه کارگزاری و مدیران آن هر یک از شرایط مندرج در این دستورالعمل یا شیوه نامه را از دست بدهند یا مستنداتی به دست آید بر اساس این که از ابتدا شرایط مذکور را نداشته اند لازم است ظرف مدت حداکثر یک ماه از بروز شرایط جدید یا احراز فقدان شرایط و امتیاز نسبت به رفع آن موارد اقدام و گزارش آنرا به سازمان سرمایه گذاری و کمک های فنی اقتصادی ایران ارائه کنند، در غیر این صورت بر طبق پروسه تعریف شده در شیوه نامه به موضوع رسیدگی و نسبت به تعلیق فعالیت کارگزاری برای مدت سه ماه و در صورت رفع نشدن مشکل مجوز کارگزاری ابطال خواهد شد.
هم چنین برمبنای تبصره ۳ ماده ۷ هرگونه نقل و انتقال سهام یا تغییر در مدیریت شرکت فقط منوط به رعایت ضوابط مندرج در اساس نامه و با رعایت مفاد این دستورالعمل و شیوه نامه است.
بر اساس ماده ۸ این دستورالعمل مدت اعتبار مجوز تأسیس ۶ ماه از تاریخ صدور و با قابلیت حداکثر ۲ بار تمدید توسط سازمان و مدت اعتبار مجوز فعالیت ۲ سال از تاریخ صدور است که به درخواست متقاضی و برمبنای ضوابط مندرج در این دستورالعمل و شیوه نامه برای دوره های ۲ ساله قابل تمدید است.
طبق ماده ۹ دستورالعمل ابلاغ گردیده توسط سرپرست وزارت اقتصاد، کارگزاری ها در ۳ رتبه تشکیل خواهد شد که رتبه یک واحد بیشترین اعتبار و صلاحیت و رتبه ۳ واحد کم ترین آنست. جزییات مربوط به دامنه اختیارات و الزامات گرفتن رتبه و فعالیت کارگزاری در شیوه نامه تعیین خواهدشد.

نظارت بر عملکرد کارگزاری های جذب سرمایه گذاری ایران چگونه انجام می شود؟

طبق ماده ۱۰ این دستورالعمل سازمان سرمایه گذاری و کمک های فنی و اقتصادی ایران می تواند بصورت مستقیم یا با همکاری مراکز خدمات در هر زمان روند اجرائی و اقدامات کارگزاری های جذب سرمایه گذاری ایران را مورد نظارت قرار دهد.
کارگزاری جذب سرمایه گذاری ایران مکلف است تمام ملزومات انجام نظارت و مستندات اقدامات خودرا برمبنای ساز و کار تعریف شده در شیوه نامه و همین طور حسب مورد به درخواست سازمان در اختیار سازمان یا مرکز خدمات قرار دهد.
طبق ماده ۱۱ در صورت احراز تخلف کارگزاری های جذب سرمایه گذاری ایران از قوانین مقررات و ضوابط جاری کشور شامل، قانون قانون تشویق و بخشنامه اجرائی آن این دستورالعمل و تکالیف ابلاغ گردیده در قالب مصوبات شورای تامین مالی و هیات سرمایه گذاری خارجی و نیز در صورت وجود شکایت های گوناگون یا هر قرینه دیگری که نشان از عملکرد خلاف یا غیر حرفه ای کارگزاری های جذب سرمایه گذاری ایران داشته باشد، رئیس سازمان سرمایه گذاری و کمک های فنی و اقتصادی ایران طبق گزارش دریافت شده و متناسب با نوع تکرار تعدد و شدت تخلف تصمیمات ذیل را اتخاذ خواهد کرد:
۱. احضار مدیر عامل و گرفتن توضیح از کارگزاری تذکر کتبی به کارگزاری جذب سرمایه گذاری ایران
۳. اخطار کتبی به کارگزاری و درج در سوابق
۴. اخطار کتبی به کارگزاری جذب سرمایه گذاری ایران و درج در سوابق با اطلاع رسانی در تارنمای اینترنتی سازمان و سامانه جامع اطلاعات سرمایه گذاری کشور
۵. سلب صلاحیت مدیران و اعضاء هیات مدیره کارگزاری های جذب سرمایه گذاری ایران
۶. تنزل رتبه کارگزاری تعلیق مجوز کارگزاری بین ۶ ماه تا یک سال

ابطال مجوز کارگزاری های جذب سرمایه گذاری ایران چگونه اجرائی خواهد شد؟

بر اساس ماده ۱۲ مجوز فعالیت کارگزاری های جذب سرمایه گذاری ایران در موارد زیر با تصمیم رییس سازمان سرمایه گذاری و کمک های فنی و اقتصادی ایران ابطال خواهد شد:
۱. به درخواست کارگزاری های جذب سرمایه گذاری ایران
۲. در صورت رفع نشدن تعلیق موضوع تبصره های ۲ و ۳ ماده ۷ و بند ۸ ماده ۱۱ این دستورالعمل
۳. در صورتیکه کارگزاری جذب سرمایه گذاری ایران تا یک سال بعد از صدور مجوز فعالیت مبادرت به فعالیت کند
۴. در صورتیکه کارگزاری های جذب سرمایه گذاری ایران حداکثر یک ماه پیش از اتمام اعتبار مجوز نسبت به تمدید آن اقدام نکند
۵. انحلال شرکت
۶. ورشکستگی شرکت برمبنای رأی قطعی مرجع قضائی
طبق تبصره ماده ۱۲ در صورت ابطال یا تعلیق مجوز فعالیت کارگزاری های جذب سرمایه گذاری ایران حسب مورد مدیر عامل یا مدیر تصفیه شرکت مکلف است ساز و کار انتقال قراردادها به دیگر کارگزاری های معتبر موجود متناسب با رتبه کارگزاری و با نظارت سازمان سرمایه گذاری و کمک های فنی و اقتصادی ایران بدون تحمیل هزینه اضافی به متقاضی را فراهم آورد.
بر اساس ماده ۱۳ سازمان سرمایه گذاری و کمک های فنی می تواند در صورتیکه تعداد کارگزاری های جذب سرمایه گذاری ایران دارای مجوز به حداقل ۲۰ کارگزاری جذب سرمایه گذاری ایران برسد، اقدامات ضروری جهت تصویب دستورالعمل تأسیس انجمن کارگزاری های جذب سرمایه گذاری ایران را به عنوان تشکل صنفی این کارگزاری ها انجام دهد.
بر اساس تبصره یک ماده ۱۳ انجمن، به عنوان همکار سازمان و آژانس تشویق سرمایه گذاری خصوصی ایران با هماهنگی سازمان عمل می کند و سازمان سرمایه گذاری و کمک های فنی و اقتصادی ایران می تواند آنرا به نهادها سازمان ها و مجامع داخلی و بین المللی همچون مجمع جهانی آژانس های تشویق سرمایه گذاری (وایپا) معرفی نماید.
هم چنین تبصره ۲ ماده ۱۳ اضافه می کند؛ الزامات تأسیس و ساز و کارهای، عضویت تصمیم گیری و اقدام نظارت بر عملکرد و سایر ضوابط حاکم بر انجمن هم زمان با تحقق نصاب مندرج در این ماده و اتخاذ تصمیم در سازمان سرمایه گذاری و کمک های فنی و اقتصادی ایران بر اساس تشکیل انجمن با پیشنهاد سازمان سرمایه گذاری و کمک های فنی و اقتصادی ایران در شورا تصویب و توسط وزیر امور اقتصادی و دارایی ابلاغ خواهد گردید.
بر اساس ماده ۱۴ جدول نرخ حق الزحمه خدمات کارگزاری ها در دی ماه هر سال توسط رئیس سازمان به شورای تامین مالی پیشنهاد و بعد از تصویب در شورا تا قبل از پایان سال توسط وزیر امور اقتصادی و دارایی ابلاغ می شود. تبصره در نخستین سال اجرای این دستورالعمل جدول موصوف ظرف مهلت سه ماه از تاریخ تصویب این دستورالعمل توسط سازمان سرمایه گذاری و کمک های فنی و اقتصادی ایران تهیه و بعد از طی تشریفات مندرج در این ماده ابلاغ می شود.
طبق ماده ۱۵ با همکاری سازمان سرمایه گذاری و کمک های فنی و اقتصادی ایران و مرجع ثبت شرکتها ساز و کاری اتخاذ می شود تا موضوع فعالیت تأسیس کارگزاری و انجام همه خدمات مربوط به تشویق، تسهیل و جذب سرمایه گذاری خارجی و تامین مالی خارجی به گزینه های مندرج در درگاه اینترنتی ثبت شرکتها اضافه شود.
ثبت این فعالیت منوط به بارگذاری مجوز تأسیس رعایت ضوابط مندرج در ماده ۷ این دستورالعمل و مفاد شیوه نامه موضوع ماده ۳ این دستورالعمل و ثبت سایر صورت جلسه ها نظیر تغییر مدیران تغییرات سهامداران و تغییر نشانی با رعایت ضوابط مندرج در این دستورالعمل و شیوه نامه مذکور است.


1404/02/18
12:18:50
5.0 / 5
27
تگهای خبر: ارز , اقتصاد , اینترنت , بازار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۱
رصدکالا
پربیننده ترین رصدکالا

پربحث ترین رصدکالا

جدیدترین رصدکالا

رصد کالا
rasadkala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رصد كالا محفوظ است

رصد كالا

یافتن بهترین قیمت برای کالاها

رصد کالا، خرید هوشمندانه را با بهترین نرخها در کوتاهترین زمان تجربه کنید