جیوه آزمایشگاهی چیست؟

جیوه آزمایشگاهی چیست؟ رصد کالا: در این مبحث می خواهیم اطلاعاتی جامع و مفید برای آشنایی با عنصر جیوه با خلوص آزمایشگاهی را بیان نماییم.




به گزارش تجاری خبرگزاری مهر، جیوه یکی از زیباترین عناصر در طبیعت محسوب می شود. فلز است، اما به شکل مایع است و رنگی درخشان و نقره ای براق دارد. این عنصر خاص و منحصر بفرد دارای وزن زیادی در حجم کم است و یکی از سنگین ترین عناصر محسوب می شود.
عنصر جیوه به وفور در طبیعت یافت نمی گردد و در عین حال در صنایع فراوانی کاربرد دارد و دقیقاً به همین جهت است که از اهمیت زیادی در تولید انواع مصنوعات صنعتی برخوردارست.
این عنصر در بازارهای جهانی در دو شکل آزمایشگاهی و صنعتی یافت می گردد.
نوع صنعتی این محصول عموماً بصورت ناخالص و فله ای و در بالک های بزرگ یافت می شود که البته جیوه در این حالت بیشترین استفاده را در بخش صنعت دارد بدین سبب که در این حالت این عنصر دارای قیمت نازل تر از نوع آزمایشگاهی آن بوده و از جانب دیگر عموماً صنایع نیازی به خلوص بالای این محصول در تولیدات خود ندارند.
نوع دیگر جیوه های صنعتی، جیوه های بازیافتی نام دارد. نوع بازیافتی این محصول در حقیقت به جیوه هایی گفته می شود که یک یا چند بار در پروسه تولیدات صنعتی مورد استفاده قرار گرفته اند و بعد از اختتام کاربری باردیگر به چرخه ارائه در بازار بازگشته اند. این دسته از محصولات علاوه بر این که خلوص پایینی دارند، طی فرایندهای صنعتی دارای آلودگی های مختلف نیز شده اند.
اما همانطور که می دانیم انواع محصولات شیمیایی در یک طبقه بندی دیگر نیز تولید می گردند که عنصر جیوه نیز از این قاعده مستثنی نیست و آن طبقه بندی آزمایشگاهی است.
به طور کلی هر محصولی که در طبقه بندی آزمایشگاهی تولید می گردد، دارای خلوص بسیار دقیق و بالا بوده و حتی در این خلوص در دسته بندی های مختلف در پکیج های بسیار کوچک تا بزرگ تولید می گردند.
در بازارهای جهانی محصولات شیمیایی آزمایشگاهی دارای قیمت بهادار تر از انواع صنعتی خود هستند و در کاربردهای دقیق و گرانقیمت و باکیفیت مورد استفاده قرار می گیرند.
جیوه های آزمایشگاهی برخلاف انواع صنعتی آن از درجه خلوص بالا و در عین حال دقیقی برخوردار می باشند، به شکلی که خلوص این نوع جیوه ها از ۹۹.۹۹ در صد شروع و تا ۹۹.۹۹۹۹ الی ۱۰۰ درصد متغیر است. این دقت در خالص سازی جیوه ها که در کارخانه های پیشرفته آزمایشگاهی صورت می پذیرد نشان از اهمیت این مساله در کاربردهای این محصولات در امور تحقیقاتی و صنایع دقیق دارد.

باید این نکته را متذکر شد که نباید میان خلوص و چگالی جیوه اشتباه شود. در حقیقت طبق آنچه گفته شد کارخانه های مواد شیمیایی آزمایشگاهی، تمام تکنولوژی و علم خودرا صرف خالص سازی جیوه می کنند نه بالابردن چگالی آن، برای اینکه چگالی یک امر ذاتی در هر عنصر بشمار می رود و قابل کاهش یا افزایش نیست و در صورت دستکاری در آن ماهیت عنصر از بین می رود.
معمولاً بسته بندی های محصولات آزمایشگاهی برخلاف انواع صنعتی از مقادیر کم شروع می شوند. به طور معمول بسته بندی های این محصولات از ۲۵ گرم شروع و تا ۱ کیلوگرم در طبقه بندی آزمایشگاهی ادامه دارد. بسته بندی های محصولات آزمایشگاهی عموماً دقیق تر و ایمن هستند و بر روی آنها اطلاعات کامل آنالیز محصول قرار داده می شود.
جیوه های آزمایشگاهی در صنایع فراوانی کاربرد دارند همچون در صنایع ساخت انواع ترانزیستور و بردهای الکتریکی، انواع فشارسنج های دقیق، انواع تحقیقات و پژوهش های دانشگاهی و مراکز علمی و صنایع آینه سازی و ده ها کاربرد دیگر.
به طور خلاصه می توان گفت عموماً جیوه های آزمایشگاهی بهدلیل قیمت گران تر خود به نسبت انواع صنعتی دارای متقضیان کمتر و در عین حال سختگیر تری در بازارهای جهانی است و همین طور نباید از این نکته غافل شد که این دسته از محصولات از فراوانی کمتری به نسبت انواع صنعتی خود برخوردار می باشند، پس جهت انتخاب جیوه مورد نظر ابتدا باید به صنعت مربوطه رجوع کرد و در کنار آن بودجه لازم را برآورد و در اختتام به سراغ نوع صنعتی یا آزمایشگاهی این محصول رفت.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.


منبع:

1401/06/07
23:57:44
5.0 / 5
439
تگهای خبر: بازار , بسته بندی , بودجه , تكنولوژی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۴
رصدکالا
rasadkala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رصد كالا محفوظ است

رصد كالا

یافتن بهترین قیمت برای کالاها