آخرین وضعیت پول های بلوکه شده ایران در عراق

آخرین وضعیت پول های بلوکه شده ایران در عراق ایلنا نوشت: عضو هیئت رئیسه اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق عنوان کرد: عراق بخشی از پول کوواکس را پرداخت کرد، در واقع واکسنی که هم اکنون به کشور می آید هزینه آن از محل پول های ایران در عراق خریداری شد و در مقابل بخشی از آن هم مواد غذایی وارد کشور می شود.


سید حمید حسینی در مورد وضعیت تجاری ایران و عراق اظهار نمود: آمار صادرات غیرنفتی چهار ماهه حاکی از این است که به صورت متوسط ماهانه ۷۰۰ میلیون دلار صادرات به عراق انجام شده که این رقم صادرات برق را شامل نمی گردد. با عنایت به این که سال قبل متوسط صادرات ما ماهانه ۵۵۰ میلیون دلار بوده، میزان صادرات ما به عراق ۲۰ درصد افزایش داشته است.
وی اضافه کرد: خوشبختانه در ۴ ماهه سال جاری به اغلب مقاصد افزایش صادرات داشتیم و صادرات ما به ماهانه ۳.۵ میلیارد دلار رسیده که اگر این روند را ادامه دهیم، در ۱۲ ماه می تواند وضعیت صادرات سالانه ما را به ۴۲ یا ۴۳ میلیارد دلار رسانده و کاهش صادرات پارسال را جبران کند.
حسینی ضمن اشاره به علل افزایش صادرات خاطرنشان کرد: علت افزایش صادرات عواملی مانند افزایش قیمت های جهانی، بازگشایی مرزهای کشورهای عربی پس از کرونا، افزایش مصرف در عراق در آستانه محرم و اربعین و... و. بوده است.
وی در پاسخ به سوالی پیرامون آخرین وضعیت پول های بلوکه شده ایران در عراق اظهار داشت: عراق بخشی از پول کوواکس را پرداخت کرد، در واقع واکسنی که هم اکنون به کشور می آید هزینه آن از محل پول های ایران در عراق خریداری شد و در مقابل بخشی از آن هم مواد غذایی وارد کشور می شود. در کل اقدامات مثبتی انجام شده و به نظر می آید روابط ما با عراق بهبود پیدا کند.

عضو هیئت رئیسه اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق در مورد آخرین وضعیت راه زمینی ایران به سوریه از راه عراق بیان نمود: راه رسمی ما به سوریه از راه عراق باز نشده اما به صورت غیررسمی از راه اقلیم کردستان این کار انجام می شود. ۷ تا ۸ درصد از کالاهای صادراتی به عراق به سوریه می رود. البته سوریه چندان بازار صادراتی ما نیست یعنی ما نمی توانیم روی سوریه بعنوان یک بازار صادراتی مثل عراق حساب نماییم چون که مزیت زیادی در این کشور نداریم. باز شدن راه زمینی عراق به کاهش هزینه های ما کمک می نماید اما بازار سوریه برای ما در نهایت ۴ یا ۵ میلیارد دلاری است. باید تلاش نماییم صادرات حوزه های فنی و مهندسی، IT، مصالح ساختمانی و خدمات پزشکی را تقویت نماییم چونکه در این بخش ها شانس بیشتری نسبت به صادرات کالایی داریم. گرچه در مورد مصالح ساختمانی هم سوریه بازار مناسبی برای ما نیست.
وی همینطور ضمن اشاره به قاچاق دارو به عراق تصریح کرد: کالاهای یارانه ای که صادرات آنها ممنوع می شود معمولاً به عراق و همینطور بقیه کشورهای همسایه راه پیدا می کند. باید این کالاهای یارانه ای را حذف یا به صورت کالابرگ توزیع نماییم. اختلاف قیمت به قدری زیاد است که انگیزه زیادی برای قاچاق کالا بوجود می آورد. ما ۴۰۰ تا ۵۰۰ روستای مرزی داریم که فاصله نزدیکی با عراق دارند، کنترلی هم بر این مناطق روستایی وجود ندارد. دام، مرغ، تخم مرغ و... از این طریق از مرز خارج می شود. قاچاق دارو حتی از این موارد هم راحتتر است. قبلا توسط مسافران عراقی مقدار زیادی دارو از کشور خارج می شد اما هم اکنون که سفرها کمتر شده احیانا حجم قاچاق دارو کاهش پیدا کرده است اما به صورت کلی در مورد تجهیزات پزشکی ما با مشکل قاچاق مواجه هستیم.
۲۲۳۲۲۵

1400/05/15
13:52:42
5.0 / 5
798
تگهای خبر: بازار , توزیع , خدمات , خرید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۳
رصدکالا
rasadkala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رصد كالا محفوظ است

رصد كالا

یافتن بهترین قیمت برای کالاها