بازار سیمان در دست دلالان صنعت ساختمان در آستانه بحران تعطیلی است

بازار سیمان در دست دلالان صنعت ساختمان در آستانه بحران تعطیلی است به گزارش رصد کالا، دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان بتن آماده ایران اظهار داشت: بازار سیمان در اختیار دلالان است و کارخانه های بتن آماده به علت کمبود و گرانی سیمان در آستانه تعطیلی هستند و بحران به صنعت ساختمان می رسد.



به گزارش رصد کالا به نقل از مهر، محمدحسین رئیسی دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان بتن آماده ایران، امروز (چهارشنبه، ۲۴ اردیبهشت) در نشست خبری با اخطار نسبت به وضعیت بحرانی صنعت بتن آماده و تاثیر آن بر صنعت ساختمان کشور، اظهار نمود: فاجعه ای که درحال وقوع است، در ارتباط با صنعت بتن آماده و صنعت ساختمان کشور است. ما هم اینک در دل این فاجعه قرار داریم و اگر به آن رسیدگی نشود و چاره ای برایش اندیشیده نشود، این بحران به یک فاجعه ملی تبدیل خواهد شد.
وی ضمن اشاره به افزایش ناگهانی قیمت سیمان در هفته های اخیر اظهار داشت: این بحران بخصوص طی یکی دو هفته گذشته و با مبحث کمبود سیمان و افزایش قیمت های نجومی آن تشدید شده است؛ به صورتی که تولیدکنندگان بتن آماده در تأمین سیمان با مشکل رو به رو شده اند.
رئیسی اضافه کرد: سیمان مهم ترین ماده اولیه کارخانه های تولید بتن آماده است و این مساله مختص شهر یا استان خاصی نیست، بلکه یک معضل کشوری بحساب می آید. در گزارش هایی که از بازار دریافت کرده ایم، قیمت سیمان ظرف یک ماه گذشته تقریبا دو برابر شده و در عین حال ارزش واقعی آن هم به نصف کاسته شده است. این در شرایطی است که قیمت سیمان در بورس کالا، قیمت کف به حساب می آید و در بازار آزاد با نرخ هایی در حدود ۵ میلیون تومان و حتی بالاتر معامله می شود.
وی خاطرنشان کرد: این وضعیت یک فاجعه بزرگ است. با عنایت به این که هنوز فصل گرما آغاز نشده و بحران برق هم به طور گسترده مطرح نشده است. با این وجود، خیلی از کارخانه ها به علت نبود سیمان به تعطیلی الزامی روی آورده اند و سطح تولید آنها به یک سوم یا یک چهارم ظرفیت رسیده است. در صورت ادامه این روند، کارخانه های بیشتری تعطیل خواهند شد.
رئیسی در ادامه ضمن اشاره به علل بروز این بحران اظهار نمود: به نظر من چند عامل کلیدی در رسیدن به این وضعیت نقش داشته اند. یکی از این موارد، بحث کمبود برق است که البته دولت در این حوزه اقداماتی انجام داده، اما با وجود سهمیه بندی برق در صنعت سیمان، می شد با رعایت برخی موارد از وقوع این بحران جلوگیری کرد.
وی اظهار داشت: اولین مورد، نسبت خروج به ورود برای خرید سیمان با کدهای بورسی مختلف است. برخی کدهای بورسی، چند ماه پیش سیمان را با قیمت پایین خریداری نموده اند ولی تابحال آنرا از کارخانه خارج نکرده اند و حالا در این شرایط بحرانی قصد خروج آنرا دارند. تا سال قبل قانونی وجود داشت که خریداران باید ۸۰ درصد سیمان خریداری شده را ظرف یک هفته از کارخانه خارج می کردند، اما این قانون برداشته شده و الان سیمان هایی که خروجی نداشته اند همچنان در انبارها مانده اند.
رئیسی افزود: مساله بعدی، کدهای نقش دار در بورس است. تا قبل از سال گذشته، برای دریافت کد بورسی باید پروانه کسب یا مجوز تولیدی عرضه می شد، اما هم اکنون هر فردی می تواند بدون عرضه مستندات مشخص، کد بورسی بگیرد و از راه بورس خرید انجام دهد، بدون این که معلوم باشد واقعا در این صنعت فعال است یا خیر. با حذف این الزامات، دلالان و واسطه ها سودهای کلان به جیب می زنند.
دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان بتن آماده تاکید کرد: کارخانه های بتن آماده که خود مصرف کننده واقعی سیمان هستند، مجبورند برای تأمین مواد اولیه به واسطه ها مراجعه نموده و سیمان را با قیمت های غیرواقعی تهیه کنند. در حالیکه سالجاری بعنوان سال «سرمایه گذاری برای تولید» نام گذاری شده، عملا به سال سرمایه گذاری برای دلالان و واسطه ها تبدیل گشته است که این مورد یک معضل بزرگ است.
وی اضافه کرد: ضروری است نسبت خروج به ورود باردیگر اعمال شود و تا وقتی که موجودی قبلی خریدار از کارخانه خارج نشده، اجازه خرید جدید به وی داده نشود. همینطور کدهای بورسی و نقش دار باید به دقت بررسی شوند و تنها به افراد و مجموعه هایی داده شود که دارای پروانه کسب و مجوز تولید باشند.
رئیسی تاکید کرد: مهم ترین راهکار در این شرایط، اولویت بندی فروش سیمان به صنایع وابسته مانند کارخانه های بتن آماده است. این مجموعه ها باید در اولویت خرید قرار گیرند و بعد از تأمین نیاز آنها، باقیمانده سیمان به سایر خریداران همچون واسطه ها ارائه شود.
وی در انتها تصریح کرد: اگر این موارد اجرایی شود، میتوان تا حدودی این وضعیت نابسامان را کنترل کرد. اما در صورت عدم رسیدگی، بحران سیمان در هفته آینده به معضلی بزرگ بدل خواهد شد و صنعت ساختمان بعنوان یکی از بزرگ ترین صنایع کشور به صورت کامل با تعطیلی مواجه می شود.

1404/02/25
10:08:36
5.0 / 5
6
تگهای خبر: ارز , بازار , بورس , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۴
رصدکالا
پربیننده ترین رصدکالا

پربحث ترین رصدکالا

جدیدترین رصدکالا

رصد کالا
rasadkala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رصد كالا محفوظ است

رصد كالا

یافتن بهترین قیمت برای کالاها

رصد کالا، خرید هوشمندانه را با بهترین نرخها در کوتاهترین زمان تجربه کنید