پیشبینی رئیس اسبق کانون صرافان از نرخ ارز در نیمه دوم سال

پیشبینی رئیس اسبق کانون صرافان از نرخ ارز در نیمه دوم سال به گزارش رصد کالا رئیس اسبق کانون صرافان، وضعیت بازار ارز در نیمه دوم ۱۴۰۰ را پیش بینی نمود.



اصغر سمیعی در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین درباره روند آتی بازار ارز می گوید: وقتی می گوییم اوضاع بازار چطور است و در دولت جدید چگونه خواهد بود؟ باید عرض کنم که بنده از علم غیب بی بهره ام، ولی فعلاً همان گونه که ملاحظه می کنید، ارز توسط بانک مرکزی به قیمت های مختلف از ۴۲۰۰ تومان برای کالاهای اساسی گرفته تا ارز نیمایی حدود ۲۴ هزار تومان عرضه می شود و ارز آزاد هم حدود ۲۸ هزار تومان درحال دادوستد است.
وی می افزاید: وقتی می گوییم آینده چگونه پیشبینی می شود، باید گفت تا وقتی که سیاست های دولت اقتضا کند، بانک مرکزی هم به همین روند ادامه می دهد؛ مگر اینکه تیم اقتصادی دولت جدید عقلانیت به خرج داده و تصمیم دیگری گرفته شود.
رییس اسبق کانون صرافان تصریح می کند: اگر بخواهیم بدانیم که سیاست های فعلی تا چه حد ناصحیح است، در قدم اول چند نرخی بودن ارز محل سوال و اشکال است. مرحله بعد، غیرواقعی بودن قیمت ها هم محل اشکال قرار می گیرد. یعنی در زمانی که نرخ تورم در کشور ما و کشورهای حوزه دلار بیشتر از ۳۰ درصد اختلاف نشان می دهد، اگر نرخ ارز به صورت منظم تغییر نکرد و افزایش نیافت، باید متوجه شد که اشکالی در کار است.
سمیعی عنوان می کند: به عبارتی، وقتی مثلاً تفاضل نرخ تورم در کشور ما و کشورهای حوزه دلار ۳۶ درصد سالانه باشد، می باید روزانه نرخ ارز یک در هزار بالا برود. یعنی اگر قیمت دلار ۲۸ هزار تومان باشد، طبیعی است که روزانه ۲۸ تومان یعنی هفته ای ۲۰۰ تومان بالا برود و اگر نرود، به این مفهوم است که فنر قیمت ها درحال جمع شدن است و این فنر تا ابد هم طاقت نمی آورد و در یک زمانی به یک علتی یا یک بهانه ای آزاد خواهد شد.

وی متذکر می شود: بر این اساس، اگر در اول بهار سال جاری قیمت دلار ۲۵ هزار تومانی صحیح بوده باشد، طبعا اول تابستان قیمت دلار نمی تواند کمتر از ۲۷ هزار تومان باشد و با عنایت به نرخ های تورم و بهره در اول پاییز نرخ دلار ۲۹ هزار و ۵۰۰ و اول زمستان ۳۲ هزار تومان قابل پیشبینی است، و با همین برنامه اول سال آینده نرخ ۳۵ هزار تومان بسیار طبیعی خواهد بود.
رییس اسبق کانون صرافان می گوید: دو چاره در پیش روی مسئولین اقتصادی کشور وجود دارد. یا دولت تصمیم بگیرد از خیر گرفتن مالیات پنهان و غیراخلاقی، که همانا ایجاد تورم و خلق پول است، بگذرد و نقدینگی را افزایش ندهد و از دادن بهره های عجیب و غریب و خلق پول و همینطور دادن یارانه های غیرهدفمند خودداری کند و یا حداقل متناسب با نرخ بهره و تورم، قیمت ارز را به صورت منظم با شیب ملایم تعدیل کند.
وی عنوان می کند: اگر هیچ کدام از این راه ها را انجام ندهد و تلاش در پایین نگه داشتن قیمت ارز با وجود تورم بالا به صورت مصنوعی و دستوری داشته باشد، اولا که این کار برای بلند مدت و حتی میان مدت عملی نیست. دوما، زیان های اقتصادی فراوانی از این راه به مردم و کشور وارد می شود؛ همچون گمراهی فعالان اقتصادی، افزایش واردات، کاهش صادرات و تولید در کشور و بالا رفتن نرخ بیکاری و گسترش رکورد و از رونق افتادن بازارها و در نهایت گسترش فقر در جامعه.
۲۲۳۲۲۵

1400/07/16
14:20:36
5.0 / 5
466
تگهای خبر: ارز , اقتصاد , بازار , بانك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۵
رصدکالا
rasadkala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رصد كالا محفوظ است

رصد كالا

یافتن بهترین قیمت برای کالاها