احتمال احتكار مرغ در مرغداری ها چقدر است؟

احتمال احتكار مرغ در مرغداری ها چقدر است؟ ایلنا نوشت: برخی دلیل کمبود عرضه مرغ و بالا رفتن نجومی قیمت آن در بازار را به گردن مرغداران انداخته و آنها را متهم به احتکار برای بالا بردن قیمت در بازار داغ نوروزی می کنند. اما کارشناسان امکان احتکار مرغ در مرغداری ها را در شرایط کنونی ناممکن می دانند.


رضه و قیمت مرغ تبدیل به یکی از چالش های جدی بازار نوروز سال 1400 شده است. هر کس دلیلی برای این مشکلات عنوان می کند عده ای مشکل را در میزان تولید می دانند و عده ای دیگر توزیع را مقصر می شمارند، در این میان برخی مشکل را بر گردن مرغداران انداخته و آنها را متهم به احتکار می کنند تا از بازار داغ نوروز سود بیشتری نصیب خود کنند. اما کارشناسان احتکار مرغ از جانب مرغداران در شرایط کنونی را ناممکن می دانند و برای آن دلایلی قابل تاملی می آورند. محمدعلی کمالی سروستانی، مشاور عالی هیئت مدیره اتحادیه سراسری مرغ گوشتی کشور درباره این علل اظهار نمود: مرغداران در ازای نهاده های دریافتی باید به صورت وزنی مرغ تحویل دهند در غیر این صورت اجازه جوجه ریزی به آنها داده نمی گردد. وی افزود: علاوه بر ندادن مجوز جوجه ریزی، مرغدارانی که از تحویل مرغ خود اجتناب کنند به تعزیزات برای جریمه های سنگین معرفی می گردند. کمالی سروستانی ضمن اشاره به افزایش چشم گیر قیمت نهاده های دامی، خاطرنشان کرد: بر مبنای مصوبه دولت تنها برای 45 روز به مرغداران دان با قیمت مصوب داده می شود و حتی یک روز بیشتر مرغدار مجبور به تأمین دان از بازار آزاد هستند. به قول وی؛ دان با قیمت دولتی برای مرغداران 4 هزار تا 4 هزار و 500 تومان تمام می شود در حالی هر کیلوگرم آن در بازار آزاد 9 هزار تا 9 هزار و 800 تومان است. مشاور عالی هیئت مدیره اتحادیه سراسری مرغ گوشتی کشور با تکیه بر اینکه مرغداران تنها 55 درصد از هزینه های تولید را یارانه دریافت می کنند، اضافه کرد: مرغدار بقبه نهاده های تولید که شامل واکسن، دارو، ریز مغذی ها و... می شود را با قیمت بالا در بازار آزاد تهیه می کند. کمالی سروستانی دلیل دیگری که امکان احتکار مرغ از مرغداران را می گیرد افزایش تلفات با بالا رفتن سن مرغ ها اعلام نمود. وی ادامه داد: مرغ صنعتی از سن 45 روزگی به بعد با افت شدید سیسم ایمنی بدن مواجه می شود و احتمال مبتلا شدن به بیماری و تلفات بالا در واحد مرغداری افزایش قابل توجهی می یابد، در نتیجه هیچ مرغداری حاضر به پذیرفتن چنین ریسکی نیست. کمالی سروستانی همینطور امکان کشتار و نگهداری لاشه مرغ برای مرغداران را هم ناممکن دانست. وی تصریح کرد: مرغداران نه امکان کشتار مرغ را دارند و نه سرخانه های برای نگهداری لاشه آن! کمالی سروستانی معتقد است؛ به علل عنوان شده امکان احتکار مرغ و لاشه آن توسط مرغدارها وجود ندارد. وی درباره شرایط بازار مرغ در ایام اخیر اظهار نمود: هم اکنون مرغ مرغداران با نرخ مصوب 14 هزار و 400 تومان خریداری می شود و باید با نرخ مصوب 20 هزار و 400 تومان به دست مصرف کننده برسد اما بخش عمده مرغ گران عرضه می شود. کمالی سروستانی دلیل گرانی مرغ و چند نرخی بودن آنرا عدم تعیین نرخ مصوب بر مبنای نرخ تمام شده تولید عنوان نمود. وی خاطرنشان کرد: هم اکنون قیمت تمام شده هر کیلوگرم مرغ برای مرغداران 17 هزار تومان است، اگر نرخ مصوب اصلاح گردد و این قیمت مبنای قیمت مصرف کننده قرار گیرد هر کیلوگرم مرغ گرم؛ 24 هزار تومان به دست مصرف کننده می رسد. 223224

1399/12/22
13:07:51
0.0 / 5
368
تگهای خبر: ایمنی , بازار , توزیع , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۵
رصدکالا
rasadkala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رصد كالا محفوظ است

رصد كالا

یافتن بهترین قیمت برای کالاها