سال جهش تولید با مشاركت مردم -۱۴

افزایش تولید گندم در واحد سطح با مشارکت کشاورزان

افزایش تولید گندم در واحد سطح با مشارکت کشاورزان به گزارش رصد کالا، مجری طرح گندم وزارت جهادکشاورزی با تاکید براینکه به دنبال افزایش سطح زیرکشت گندم آبی و دیم نیستیم، اظهار داشت: تلاش می نماییم با حفظ سطح کشت موجود ازطریق افزایش بهره وری، تولید در واحد سطح ارتقا یابد.



به گزارش رصد کالا به نقل از مهر، سهراب سهرابی، مجری طرح گندم در رابطه با تحقق جهش تولید با مشارکت مردم به مهر اظهار داشت: یکی از مبحث های مهم در حوزه جهش تولید می تواند در ارتقا بهره وری و افزایش کیفیت فعالیت ها، رقم بخورد. این امر در قسمت کشاورزی با عنایت به وضع موجود و کمبود آب ضرورتی اجتناب ناپذیر است.
وی ضمن اشاره به محصول استراتژیک بخش کشاورزی افزود: گندم و نان قوت غالب مردم است و ما در ایران سالانه به حدود ۱۲ میلیون تن گندم، ۱۰ میلیون تن برای مصارف آرد خبازی ها و ۲ میلیون تن هم برای حوزه صنف و صنعت به اضافه نان های فانتزی نیاز داریم.
وی اضافه کرد: هر سال که خرید تضمینی کشور به عدد ۱۲ میلیون تن برسد به خودکفایی ۱۰۰ درصدی دست پیدا کرده ایم. طرحی ۵ ساله برای رسیدن به این برنامه از دو سال قبل تعریف و اهداف آن مشخص شده است.
مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی با تکیه بر این که به دنبال افزایش سطح زیرکشت گندم آبی و دیم نیستیم، اظهار نمود: تلاش داریم با حفظ سطح کشت موجود، با اجرای یک سلسله اقدامات فنی از راه افزایش بهره وری در آبیاری اراضی آبی و استفاده از آب سبز یا آب باران در دیمزارها تولید در واحد سطح ارتقا پیدا کند.
این مقام دولتی ضمن اشاره به شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» خاطرنشان کرد: یک سلسله اقدامات به صورت مشترک بین وزارت جهاد کشاورزی و کشاورزان در دستور کار قرار دارد که البته این مورد از سالهای قبل کلید خورده است.
برنامه های در دست اقدام برای جهش تولید
مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی در رابطه با برنامه های پیش رو اظهار داشت: یکی از کارهای ویژه در این طرح، مبحث جهش تولید در اراضی دیم کشور است. این امر با مشارکت وزارت جهاد کشاورزی، ستاد اجرایی فرمان امام و کشاورزان گندمکار دیم بوده که شروع شده است. در این پروژه آموزش و عرضه سفارش های فنی کشاورزان، در اختیار گذاشتن تسهیلات کم بهره و با سود ۴ درصد برای خرید ماشین آلات و ادوات دنباله بند دیمزارها، در اختیار گذاشتن کودهای بذر مال، عرضه کودها یا اسیدهای آمینه در مرحله داشت محصول، مبارزه با آفت و بیماری های خسارت زا گندم و در نهایت بازدید از مزارع کشاورزان کاری سه جانبه بوده که درحال پیگیری است.
سهرابی به مسئله دوم اشاره نمود و افزود: کشت قراردادی مبحث بعدی است که در دستور کار قرار دارد. در این بخش کشاورزان با انعقاد قرارداد با شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران وزارت جهاد کشاورزی و سازمان مرکزی تعاون روستایی بعنوان مجموعه دولت و همینطور تشکل ها و بخش های خصوصی که احتیاج به گندم دارند، تولید و فروش را مدیریت بهینه می کنند. در بستر قرارداد، یک سری کمک های مالی به کشاورزان می شود که این همکاری منجر به افزایش تولید در واحد سطح محصولات خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه توسعه کشت های مکانیزه سومین سیاست هدف گذاری شده در قسمت کشاورزی است، اظهار نمود: در این عرصه هم رکن اصلی کشاورزان هستند. مقرر است با تغییر شیوه های کشت و به کارگیری روش های جدید مانند کشت روی پشته، کف جوی، کشت مستقیم در بقایای گیاهی، اجرای عملیات داشت و برداشت محصول به شکل اصولی، از راه دریافت تسهیلات بانکی و راهنمایی هایی که کارشناسان کشاورزی می کنند، تولید در واحد سطح افزایش پیدا کند.
مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی از دیگر پروژه های مهم در حوزه جهش تولید به استفاده از بذور اصلاح شده اشاره نمود و خاطرنشان کرد: بذور اصلاح شده توسط مؤسسات تحقیقاتی و شرکتهای دانش بنیان که طرف قرارداد وزارت جهاد کشاورزی هستند بذرها خریداری و تولید می شود. کشاورزان با مصرف این بذور که ظرفیت بالاتر در تولید و کیفیت دارند محصولات را تولید خواهند کرد.
این مسؤول دولتی به مجموعه دستورالعمل های جهش تولید، توسعه پروژه های آبیاری نوین را اضافه کرد و اظهار داشت: دولت ۸۵ درصد هزینه های راه اندازی و ایجاد سامانه های آبیاری نوین را پرداخت می کند و ۱۵ درصد با کشاورزان و مشارکت بخش خصوصی و البته با کمک های دولتی در حال انجام می باشد. سامانه های نوین آبیاری کاهش مصرف آب را به دنبال داشته ضمن این که ارتقا تولید در واحد سطح را محقق می کند.
سهرابی در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد: پروژه دیگر در جهش تولید با مشارکت مردم، مدیریت آفات، بیماری ها و علف ها هرز است. در این خصوص راهنمایی ها و بازدیدهای میدانی از جانب بخش دولت صورت می گیرد و مدیریت محصول و سمپاشی با کشاورزان است.
وی افزود: یکی دیگر از کارهای در دست اقدام که بر آن تاکید داریم، مصرف بهینه کودهای شیمیایی است. در صورت رعایت دستورالعمل ها و سفارش های فنی و مصرف بموقع و به اندازه کودها در نهایت منجر به افزایش تولید در واحد سطح می شود.
مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: کارهای مشترک بین متولی دولتی و کشاورزان منجر به تولید و خودکفایی پایدار گندم در کشور می شود که غذای اصلی مردم ایران است.
تشکل های بزرگ بخش خصوصی همراه با دولت
سهرابی اظهار داشت: در کشور به صورت متوسط ۴۰ درصد انرژی و ۴۴ درصد از پروتئین مردم به وسیله گندم تأمین می شود که در جوامع روستایی و دور افتاده و در خانوارهایی که به لحاظ معیشتی، درآمد پایینی دارند این میزان مصرف و تأمین انرژی به ۸۵ تا ۹۰ درصد می رسد.
وی اظهار نمود: گندم غذای کاملی است و تمام عناصر غذا و ویتامین ها را میتوان از نان به دست آورد.
مجری طرح گندم در وزارت جهاد کشاورزی در انتها اظهار داشت: بخش کشاورزی دارای دو تشکل بزرگ است که اولین آن اتاق اصناف بوده و تعداد زیادی از کشاورزان عضو آن هستند. تشکل دوم، بنیاد ملی گندم کاران ایران است که کشاورزان بزرگ و پیشرو عضو آن هستند. هر دو تشکل وظیفه اطلاع رسانی و عرضه خدمات و همینطور انتقال تجربیات را به سایر کشاورزان بر عهده دارند. وزارت جهاد کشاورزی از این دو ظرفیت در تدوین برنامه های ملی بهره برده تا با افزایش تولید در واحد سطح، به تحقق شعار سال کمک نماید.


منبع:

1403/01/12
15:04:09
5.0 / 5
181
تگهای خبر: آموزش , ارز , بانك , تخصص
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۴
رصدکالا
rasadkala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رصد كالا محفوظ است

رصد كالا

یافتن بهترین قیمت برای کالاها