فرآیند تخصیص آرد به نانوایان تغییر کرد

فرآیند تخصیص آرد به نانوایان تغییر کرد به گزارش رصد کالا، ایسنا نوشت: مشاور وزیر اقتصاد در تشریح فاز دوم طرح مدیریت هوشمندانه یارانه آرد و نان توضیح داد که در فاز دوم ضمن آنکه فرآیند تخصیص آرد به نانوایان تغییر کرده است، امکان اظهار نظر مردم در مورد کیفیت نان نانوایان در یک برنامک فراهم می شود.


محمد جلال، ضمن اشاره به آغاز طرح مدیریت هوشمندانه یارانه آرد و نان از اردیبهشت سال قبل، اظهار نمود: از زمان آغاز طرح تا کنون در سمت مردم تغییر ویژه ای صورت نگرفت. به عبارت دیگر در سال قبل نه آزادسازی قیمت نان در دستور کار قرار گرفت و نه محدودیتی در خرید نان برای مردم به وجود آمد. فاز دوم طرح هم از بهمن سال قبل شروع شد. البته مرحله آزمایشی فاز دوم از انتهای آذرماه در استان قزوین آغاز و در پایان بهمن به تدریج در کلیه استان ها پیاده سازی شد. در فاز دوم هم مانند فاز اول، عدم آزادسازی قیمت نان و عدم ایجاد محدودیت خرید نان برای مردم مهم ترین پیش فرض های کار بودند. وی درمورد تغییراتی که در مرحله دوم طرح در مقایسه با مرحله اول طرح صورت گرفت، توضیح داد: در آغاز اجرای فاز دوم، میزان کمک هزینه جبران اجاره و دستمزد نانوایان از ۱۵ به ۳۰ درصد افزایش پیدا کرد. در قدم بعدی، تخصیص آرد به نانوایان وارد الگوی جدید شد و محدودیتی که در گذشته در چارچوب سهمیه برای خیلی از نانوایان وجود داشت که تولید نان با حجم بیشتر در روز امکانپذیر نبود، برداشته شد؛ یعنی در فاز دوم طرح، نانوایان می توانند هر میزان نان از راه کارتخوان های هوشمند به مردم عرضه کنند. همینطور درصدی بیشتر، می توانند آرد یارانه ای دریافت نمایند.

مشاور وزیر اقتصاد افزود: یعنی برای نانوا معادل عملکرد صحیحی که در فروش نان به مردم انجام می دهد و تراکنش ها از راه سامانه پذیرفته می شود، امکان خرید آرد یارانه ای فراهم می شود و این میزان خرید در هر دوره دریافت آرد، می تواند تا ۱۰ درصد افزایش پیدا کند. از سوی دیگر نانوایی هایی هستند که ما به ازای عدم ثبت فروش نان در کارتخوان های هوشمند یا کاهش ساعت کاری در ایام مختلف میزان فروش نانشان کاسته شده است و اثر کاهش فروش و عدم عرضه نان به مشتری اینست که در دوره آتی میزان تخصیص آرد یارانه ای برای نانوایی که رفتار متعهدانه ندارد کاسته می شود. به نقل از ایشان، دوره تخصیص آرد به نانوایان در خیلی از استان ها هر ۱۰ روز یکبار و در بعضی استان ها یا نانوایی های مستقر در روستاهای کشور که امکان دارد مشکلاتی در زمینه تردد و حمل و نقل آرد وجود داشته باشد، دوره های ۱۵ روزه یا یک ماهه هم به صورت موردی صورت می گیرد. البته کمک هزینه ها به صورت روزانه پرداخت می شود.

جلال در ادامه ضمن اشاره به مراحل تکمیلی فاز دوم طرح اظهار نمود: در ادامه یک ورود جدی تری به حوزه کیفیت و رضایت مردم در حوزه نان خواهیم داشت. در این خصوص برنامکی پیشبینی شده است که تا پیش از پایان اردیبهشت به صورت رسمی به مردم معرفی می شود و مردم به سادگی می توانند سوابق تراکنش های خرید نان خویش را روی این برنامک (اپلیکیشن) مشاهده کنند و مبتنی بر تجربه خریدهای خود نسبت به کیفیت، قیمت، مقدار نان، رفتار نانوا و... نظرات خویش را ثبت کنند.

وی با اشاره به اینکه روزانه بین ۱۰ تا ۱۱ میلیون تراکنش خرید نان روی کارتخوانهای هوشمند ثبت می شود، اظهار داشت: یکی از اهداف طرح، کاهش هدررفت آرد یارانه ای بود که در سال ۱۴۰۱ فاصله قیمتی آرد یارانه ای (آرد خبازی که برای تولید نان مردم استفاده می شود) با آرد و گندمی که برای سایر مصارف استفاده می شود به علت هدفمندسازی ارز ترجیحی ۱۶ برابر شد درحالی که این فاصله قیمتی در سال ۱۴۰۰ چهار برابر شد. این مورد انگیزه افراد سودجو برای سوءاستفاده از آرد یارانه ای را تشدید کرد. با آغاز مرحله جدید طرح، مبتنی بر شاخصهای آماری جریان پیشگیری از هدررفت آرد قابل مشاهده می باشد. قیمت آرد خارج از شبکه گرفتار افزایش قیمت شده است و اثربخشی طرح را مشاهده می نماییم. بیشتر بخوانید: ۷۰ درصد برنج های وارداتی می روند شمال! ۳۵۲۲۰


منبع:

1402/01/28
11:44:23
5.0 / 5
465
تگهای خبر: ارز , اقتصاد , تولید , خرید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۳
رصدکالا
rasadkala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رصد كالا محفوظ است

رصد كالا

یافتن بهترین قیمت برای کالاها