دولت رئیسی از آمریکا غلات وارد می کند؟

دولت رئیسی از آمریکا غلات وارد می کند؟ به گزارش رصد کالا، ایلنا نوشت: بازرس اتحادیه واردکنندگان نهاده های دامی تصریح کرد: ایران پس از تحریم ها بعضی از بازارها را از دست داد؛ اما هنوز امکان تجارت با آمریکا بعنوان یکی از اصلی ترین کشورهای تأمین غلات برای ما وجود دارد چون که تحریم غذا و دارو نیستم و میتوان با این کشور وارد تجارت شد.



کسری لشکری ضمن اشاره به کاهش تولید گوشت، اظهار داشت: کاهش تولید نیاز کشور به نهاده های دامی را تقلیل داده و از آنجاییکه تورم توان خرید را از مردم سلب کرده است تولیدکنندگان هم انگیزه تولید ندارند چونکه دیگر تولید برای تولیدکنندگان صرفه اقتصادی ندارد. قیمت های مصوب دولت هم عادلانه نیستند اگر قیمتها منطقی بودند دیگر شاهد افزایش نرخ ها در بازار نبودیم؛ دولت همه جا خویش را وارد می نماید و اجازه نمی دهد که بخش خصوصی کارش را انجام دهد.
وی با اشاره به اینکه حقوق بگیران با دریافتی ۸ میلیون تومان توان خرید گوشت کیلویی ۳۵۰ هزار تومان و مرغ ۶۰ هزار تومانی را ندارند، اضافه کرد: در این شرایط مردم کیفیت غذاهای خویش را پایین می آورند و اگر در گذشته حجم بیشتری پروتئین مصرف می کردند مقدار آنرا کاهش و محصولات دیگر چون کربوهیدرات ها، سیب زمینی و ماکارونی را جایگزین می کنند.
بازرس اتحادیه واردکنندگان نهاده های دامی سیاست های اقتصادی دولت را اشتباه دانست و اضافه کرد: تیم اقتصادی دولت حداکثر ۸ نفره است اما دیدگاه های آنها بایکدیگر متضاد است؛ دولت با سیاست تک نرخی شدن ارز جلو آمد اما الان شاهد چند نرخی شدن ارز در کشور هستیم در این شرایط اقتصادی نابه سامان پیشبینی آینده صنف واردکنندگان نهاده های دامی در سال پیشرو چندان اهمیت نداشته باشد و به نظر می آید نتوان برای اقتصاد تصویر روشنی امسال ترسیم کرد.
این فعال اقتصادی با اشاره به اینکه قیمت نهاده های دامی در بازارهای جهانی ریزش کردند، اظهار داشت: دانه های روغنی، ذرت و جو نسبت به سال میلادی گذشته کاهش قیمت داشتند و اگر خودتحریمی های داخلی را حل و عاقلانه رفتار نماییم مشکل تأمین غلات و خرید را نخواهیم داشت به نظر بنده ما خود دست و پای خویش را بسته ایم.
وی اکراین، برزیل و روسیه را تأمین کنندگان اصلی نهاده های دامی کشور معرفی نمود و اضافه کرد: اکراین مستقیماً نهاده به ایران نمی دهد و نهاده آنها به ترکیه سپس به ایران می آید. اما نهاده از آرژانتین و برزیل در حجم قابل توجهی وارد کشور می شود و کیفیت این محصولات هم خوب است برخی از این محصولات تراریخته هستند که پس از بررسی و آزمایشات ژنتیک برروی آنها اگر قابلیت مصرف انسانی داشته باشد وارد بازار داخلی می شوند.
لشکری با اشاره به اینکه واردات برای بخش خصوصی توجیه اقتصادی ندارد، اظهار داشت: شرکتهای وابسته به دولت در این میان خوب کار می کنند و واردات آنها زیاد است. هم اکنون بندر امام سرشار از کنجاله های سویا سوخته با بارنامه شرکت پشتیبانی امور دام است. باید پرسید چرا باید این حجم از کنجاله وارد شد که بخواهد طی انباشتگی زیاد گرفتار خودسوختگی شود و قابلیت مصرف برای طیور و دام را از دست بدهد این مسائل منافع کشور را زیر سوال می برد.
این فعال اقتصادی خاطرنشان کرد: بخش خصوصی باید با قیمت مصوب وزارت کشاورزی نهاده را وارد چرخه تولید نماید این در حالیست که شرکت پشتیبانی امور دام می تواند با هر قیمتی که بخواهد مزایده برگزار کند؛ به عبارتی دولتی ها تافته ی جدا بافته هستند و شرکتهای دولتی مشکلات بندری ندارند و بدون نوبت محموله های آنها وارد و برای حمل نخست بار آنها در اولویت قرار می گیرد اما باتمام مزیت های که نسبت به بخش خصوصی دارند کالاهای آنها می ماند و فاسد می شود. اینجا این پرسش مطرح است که کدام محموله بخش خصوصی مانده و فاسد شده است اگر دولت مداخله نکرده باشد؟
وی در پاسخ به این پرسش که روسیه یکی از اصلی ترین تأمین کنندگان غلات در دنیا محسوب می شوند آیا آنها می توانند نیاز ما را در این عرصه تأمین کنند؟ اظهار داشت: تراز تجاری ایران و روسیه سال قبل رشد قابل توجهی کرد اما آنچه ما در روابط خارجی به آن توجه نمی نماییم منافع ملی است. این در حالیست که سایر کشورها اولویت شان تأمین منافع ملی آنهاست. روس ها هم آنقدر نادان نیستند که تمام محصول غلات خویش را در اختیار ایران قرار بدهند این کشور حدود ۱۵۰ میلیون تن تولید غلات دارد که از این عدد ۸۰ میلیون مصرف داخلی و می تواند بقیه آنرا صادر کند. روس ها می توانند گندم، جو و ذرت ما را تأمین کنند اما می خواهند محصولاتش را با قیمت بازارهای جهانی به ما بفروشد.
لشکری در انتها بیان نمود: منطقی نیست که ما تمام منابع تأمین خویش را در یک بازار متمرکز نماییم اگر در روسیه جنگ و خشکسالی شد ما برای تأمین با چالش مواجه شویم. همینطور از دریای خزر نمی توانیم حجم زیادی بار تخلیه و بارگیری نماییم و باید از دریای سیاه به بندر امام خمینی محموله از روسیه وارد نماییم که در شرایط جنگ این مورد سخت شده است اما می توانیم ۴۰ تا ۵۰ درصد نهادهای دامی را از روسیه از راه بنادر شمالی و جنوبی وارد نماییم که متاسفانه در این حوزه برنامه ریزی نکردیم. ایران پس از تحریم ها بعضی از بازارها را از دست داد؛ اما هنوز امکان تجارت با آمریکا بعنوان یکی از اصلی ترین کشورهای تأمین غلات برای ما وجود دارد چون که تحریم غذا و دارو نیستم و میتوان با این کشور وارد تجارت شد.


بیشتر بخوانید: تسهیلات کشاورزی چه کسانی شامل بخشودگی و امهال می شود؟

۳۵۲۲۰


منبع:

1402/01/10
14:10:53
5.0 / 5
395
تگهای خبر: ارز , اقتصاد , بازار , تسهیلات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۴
رصدکالا
rasadkala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رصد كالا محفوظ است

رصد كالا

یافتن بهترین قیمت برای کالاها