اشتغال كولبری به رسمیت شناخته می شود؟

اشتغال كولبری به رسمیت شناخته می شود؟ به گزارش رصد كالا ایرنا نوشت: معاون توسعه كارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: برای حل مشكلات كولبران باید كولبری را به رسمیت بشناسیم و در این راستا بسته اقتصاد و اشتغال مناطق مرزی خصوصاً استان های غربی كه درگیر این نوع مبادلات هستند، تهیه شده است.


كولبری و رفع مشكلات مرزنشینانی كه دراین زمینه فعال می باشند بحث روز گذشته و امروز نیست و سال هاست كه همزمان با فصل سرد و مرگ بسیاری در كوهستان های برفی سوژه خبرنگاران و فعالان اجتماعی می شود. بسیاری معتقدند در مناطق مرزی سرمایه گذار و كارخانه كم است و چون افراد شغلی ندارند برای تامین معیشت خود به كولبری روی می آورند. در این زمینه «عیسی منصوری» معاون توسعه كارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی تاكید كرده كه كولبری قسمتی از یك زنجیره بسیار بزرگ كسب و كار و تجارت مرزی است. وی ادامه داد: این كه صرفا آنرا از منظر اقتصادی تخطئه نماییم یا بگوییم نباید صورت گیرد و به لحاظ اجتماعی عده ای را ظالم و عده ای را مظلوم در نظر بگیریم، كار خوبی نیست. منصوری اشاره كرد: گزینه بهتر این است كه این زنجیره (كولبری) را بررسی و به رسمیت بشناسیم. وی گفت: ارزیابی های میدانی نشان میدهد كه سهم كولبران از زنجیره تجاری كه در آن فعال می باشند پنج هزارم درصد است، به این معنا است كه حلقه های قبل و بعد این زنجیره، اقتصادی بزرگی دارد و تبادلات مالی بزرگی در آن اتفاق می افتد. بگفته معاون وزیر كار، بعنوان مثال در شهر جوانرود، قیمت ماشین ظرفشویی می تواند سه میلیون تومان باشد و وقتی این كالا به تهران منتقل می شود، قیمت آن حدود هشت میلیون تومان می شود. در حالی كه سهم فردی كه آنرا از مرز رد كرده تنها ۱۰ درصد مقدار اولیه (۳ میلیون تومان) است. وی اشاره كرد: بدین سبب بحث ما این است كه ابتدا مبادله مرزی و انتقال كالا را به رسمیت بشناسیم و مهمتر اینكه این زنجیره و همه بازیگران آن همچون شبكه حمل و نقل كه كالا را بعد از تحویل از كولبر به داخل شهرها منتقل می كنند را رسمیت دهیم و بپذیریم كه وجود دارد.
منصوری افزود: بدین سبب یا باید تبادل كالا در مرز به این روشی كه وجود دارد را به رسمیت بشناسیم و یا قواعد رسمی سازی را بر آن اعمال نماییم. برای نمونه اگر بحث بیمه كولبر را می پذیریم، خوب است تجارت و فعالیت آنرا نیز به رسمیت بشناسیم. وی اشاره كرد: علاوه بر به رسمیت شناختن باید مدیریت نماییم تا كولبری به درستی صورت گیرد برای اینكه در غیر این صورت شاهد ادامه وضع موجود خواهیم بود. معاون وزیر كار اظهار داشت: بررسی شهرهایی كه فعالیت مرزی و كولبری در آنها رواج دارد، نشان میدهد كه نرخ بیكاری بالایی دارند؛ برای نمونه كرمانشاه بعنوان یكی از شهرهای مرزی، بیشترین نرخ بیكاری را دارد. وی اضافه كرد: از طرف دیگر از آنجائیكه كولبری فعالیت غیررسمی است، ساكنان شهرهای مرزی در آمارگیری ها اعلام می كنند بیكار هستند. منصوری تبا اشاره به اینكه درآمد حاصل از فعالیت غیر رسمی كولبری بیشتر از حداقل دستمزدهاست، افزود: از همین رو كولبران علاقه ای به اشتغال رسمی ندارند؛ برای اثبات این ادعا، یشنهاد كردیم تا در این شهرها، معادل حداقل دستمزد به كارفرما در ازای اشتغال این افراد، كمك نماییم، اما تا كنون كسی داوطلب نشده است. وی اشاره كرد: صرف اینكه بگوییم نرخ بیكاری در آن مناطق بالاست و عده ای نیز كار كم ارزش و سخت كولبری مشغول هستند مساله را حل نمی كند و باید راهكاری را ارائه دهیم. منصوری اظهار داشت: برای این كار بسته اقتصاد و اشتغال مناطق مرزی آماده كردیم كه قسمتی از آن برای استان های غربی كه درگیر این نوع مبادلات هستند، تهیه شده و دستگاه های ذیربط نیز از آن استقبال كردند و منتظر هستیم كه بعنوان مصوبه اجرایی شود. وی ادامه داد: حالا مسیر هماهنگی با دستگاه های ذیربط همچون وزارت كشور و وزارت صنعت، معدن و تجارت را طی كرده ایم و بعد هم به شورای امنیت ملی ارائه كردیم كه مورد استقبال قرار گرفته و منتظریم گام های بعدی نیز برداشته شود. 223223


منبع:

1398/12/09
14:43:05
5.0 / 5
3803
تگهای خبر: ارز , اقتصاد , دستگاه , قیمت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۴
رصدکالا
rasadkala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رصد كالا محفوظ است

رصد كالا

یافتن بهترین قیمت برای کالاها