یك كارشناس مسكن مطرح كرد

احتكار و گرانی مسكن حاصل ساخت مسكن مشاركتی

احتكار و گرانی مسكن حاصل ساخت مسكن مشاركتی به گزارش رصد كالا یك كارشناس مسكن اظهار داشت: اجرای برنامه اقدام ملی تولید و عرضه مسكن به شیوه مشاركتی عامل افزایش قیمت آن و افزایش خانه های خالی است.



به گزارش رصد كالا به نقل از برنامه تلویزیونی پایش شبكه یك سیما، شب گذشته (سه شنبه ۸ مردادماه) ابولفضل نوروزی كارشناس مسكن در نقد و بررسی برنامه دولت برای ساخت مسكن مشاركتی با اشاره به اینكه از سال ۹۵ تا سال ۱۴۰۵ سالانه باید یك میلیون مسكن در كشور ساخته شود، اظهار داشت: در بهترین حالت در خلال این مدت تنها ۳۵۰ هزار واحد مسكونی توسط مردم ساخته شده است. بر طبق این طرح، سالانه با كمبود ۲ میلیون واحد مسكونی در كشور مواجه هستیم كه باید با اقدامات لازم جبران شود.
این كارشناس مسكن با اشاره به اینكه ۸ میلیون بافت فرسوده داریم كه قطعا تا سال ۱۴۰۵ تعداد این واحدها چندین برابر می شود، اضافه كرد: ۶۳ درصد بافت های فرسوده در معرض تخریب هستند كه با كوچك ترین حادثه به صورت كامل تخریب می شوند.
وی توضیح داد: از سال ۹۵ تا سال ۱۴۰۵ تعداد ازدواج ها به ۱۲ میلیون فقره می رسد كه نیاز اصلی جوانان، مسكن می باشد و این نیاز در سبد خیلی از خانواده ها ۵۰ درصد و در اقشار ضعیف تر تا ۷۰ درصد می رسد.
این كارشناس مسكن با اشاره به اینكه در دوران وزارت آخوندی چندین لطمه به بازار مسكن وارد شد، اظهار داشت: پیشگیری از عرضه زمین مجانی به مردم، مانع ساخت مسكن مهر شد. بعد از این طرح مسكن مشاركتی و اجتماعی را مطرح نمودند كه این طرح هم به نتیجه نرسید.
وی با اشاره اینكه آخوندی مانع اجرای طرح مالیات بر عایدی مسكن از جانب دولت شد، اضافه كرد: وزیر سابق راه و شهرسازی با وجود آنكه قرار بود سامانه املاك و اسكان و شفاف سازی حوزه مسكن را اجرایی كند، ولی پس از گذشت چند سال آنرا به نتیجه نرساند. در ۵ سال قبل حوزه مسكن كاملا در ركود بوده و وزیر راه و شهرسازی سابق با ممانعت از تولید مسكن مهر مشكلات بسیار زیادی را در این بخش بوجود آورده است.
وی به طرح اقدام ملی اشاره نمود و اضافه كرد: عرضه زمین مجانی به انبوه سازان از جانب دولت و ساخت واحدها توسط انبوه سازان و فروش واحدها به قیمت روز بازار از مهم ترین خصوصیت های این طرح است.
این كارشناس مسكن با اشاره به اینكه مالك بودن سازنده یكی از مهم ترین انتقادهایی است كه به این طرح وارد می شود، بیان كرد: كاهش نیافتن قیمت مسكن و امكان احتكار واحدهای ساخته شده از جانب سازنده مشكل اصلی است كه گریبان گیر این طرح شده است. سازنده با وجود آنكه زمین مجانی در اختیار دارد، ولی ساخت واحد را طولانی می كند تا با گران شدن مسكن بتواند واحد را گران تر بفروشد.
نوروزی خاطرنشان كرد: ساخت واحد توسط خود مالك و پرداخت تسهیلات برابر با پیشرفت واحد مسكونی می تواند زمینه ساز تسریع ساخت واحدهای مشاركتی شود. زمانی كه مالك و سازنده یكی شود زمان ارائه واحدهای مسكونی طولانی می شود تا گران تر به فروش برسد.
این كارشناس اقتصادی به طرح مسكن ویژه هم اشاره نمود و اظهار داشت: این یكی از موفق ترین طرح های مسكن در سال ۹۰ بود كه بدون وابستگی به تسهیلات بانكی ساخته شد و مردم از راه مشاركت توانستند مسكن با قیمت مناسب تحویل بگیرند.
نوروزی در انتها با بیان ضرورت همكاری همه دستگاه ها در ساخت مسكن، اضافه كرد: تمامی دستگاه ها همچون آستان قدس رضوی، بنیاد مسكن، سازمان اوقاف، بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی فرمان امام و كمیته امداد باید با تحویل اراضی خود و همینطور مشاركت در ساخت مسكن های ارزان قیمت به افزایش تولید مسكن كمك كنند.

1398/05/11
15:59:52
5.0 / 5
4535
تگهای خبر: ارز , اقتصاد , بازار , بانك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۱
رصدکالا
rasadkala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رصد كالا محفوظ است

رصد كالا

یافتن بهترین قیمت برای کالاها