اهمیت ارتودنسی

خلاصه ای از آنچه باید در مورد ارتودنسی بدانید

خلاصه ای از آنچه باید در مورد ارتودنسی بدانید رصد كالا: امروزه به سبب بالا رفتن كیفیت زندگی و افزایش ارتباطات، افراد زیادی در صددند در كنار ارتقای سلامت، چهره زیباتری داشته باشند.



به گزارش رصد كالا به نقل از مهر، مطالعات نشان می دهد مردم در نخستین نگاه به چهره شما پس از چشم ها به دندان های شما نگاه می كنند بدین سبب لبخند زیبا نقش كلیدی در زیبایی صورت دارد و اعمال زیبایی روی دندان ها برای ایجاد لبخندی زیباتر مهمترین اثر را در زیباتر كردن چهره شما خواهند داشت.
پیشرفت علم دندانپزشكی روش های مختلفی برای بهبود زیبایی دندان ها معرفی كرده است: سفیدكردن دندان ها، ونیر كامپوزیت، لمینیت، جراحی لثه، جراحی فك و … اما بنیادی ترین تغییرات در لبخند افراد بوسیله ارتودنسی ایجاد می شود و طرح درمان ارتودنسی است كه چیدمان و روابط دندان ها، لب، لثه و روابط فك را بصورت دقیق و علمی تعیین می كند.
ارتودنسی چیست؟
علم دندانپزشكی ۱۰ رشته تخصصی دارد كه نخستین رشته ارتودنسی می باشد. تاریخچه تخصص ارتودنسی به بیشتر از صد سال می رسد. ارتودنسی (Orthodontics) در لغت به مدلول راست كردن دندان می باشد اما این رشته به ردیف كردن دندان ها محدود نمی گردد و روابط دندان ها در دو فك، موقعیت دندان ها نسبت به بافتهای نرم صورت و روابط اسكلتی فكین را بررسی و تعریف می كند.
به بیان ساده اساس علم ارتودنسی حركت دادن تدریجی دندان ها به محل صحیح می باشد كه با اعمال دقیق نیروهای سبك (كمتر از ۱۰۰ گرم) انجام می شود. اصلاح رشد فك در كودكان و آماده سازی دندان ها برای جراحی فك از پتانسیل های این شاخه از علم است.
مزایای درمان ارتودنسی
درمان صحیح توسط متخصص ارتودنسی علاوه بر زیبایی و نظم دندان ها موجب ارتقای سلامت دهان و دندان فرد می شود؛ دندانهای مرتب بهتر تمیز شده و بهداشت مناسب تری خواهند داشت. درمان ارتودنسی با برقراركردن روابط نرمال دندان ها و جفت شدن صحیح دندان ها به بهتر جویدن غذا كمك می نماید و منجر به كاركرد صحیح و سلامت سیستم جونده شامل عضلات و مفصل فكی در طولانی مدت می شود.
سن ارتودنسی
بر خلاف تصور عمومی ارتودنسی محدودیت سنی ندارد و همه افراد بزرگسال می توانند از لبخند زیباتر و مزایای درمان ارتودنسی بهرمند شوند به شرط اینكه دندان ها و بافتهای اطراف آنها همچون لثه و استخوان در سلامت باشند. ارتودنسی بزرگسالان با محدودیت هایی همراه می باشد. سرعت حركت دندان ها كمتر است و امكان اصلاح رشد فك وجود ندارد اما به هر حال منافع خودرا از لحاظ زیبایی و سلامت خواهد داشت.
اولین بازگشت كودكان به ارتودنتیست
طبق جدیدترین استانداردهای سلامت هر كودك باید در سن شش تا هفت سالگی جهت معاینه اولیه به متخصص ارتودنسی بازگشت كند. هرچند به جز موارد خاص معمولاً در این سن درمان ارتودنسی صورت نمی گیرد اما آنچه بسیار حائز اهمیت می باشد تشخیص زودهنگام مشكلات دندان و فك می باشد تا در سن مناسب با درمان های ساده و زودهنگام ارتودنسی، كودك از درمان های پیچیده مانند جراحی فك دربزرگسالی بی نیاز شود. در این مرحله ارتودنتیست وضعیت تكامل دندانهای شیری، دندانهای دائمی و فك را بررسی می نماید.
سن طلایی برای ارتودنسی كودكان
بطور كلی بهترین سن برای ارتودنسی كودكان حدود ۱۲ سالگی است. در این سن دندانهای دائمی به طور كامل رویش می كنند و امكان انجام ارتودنسی ثابت روی كل دندان ها برقرار است. در عین حال رشد كودك هنوز ادامه دارد كه به روند درمان كمك می نماید. نكته مهم اینجاست كه این قاعده همیشه صحیح نیست و در بعضی موارد نیاز به درمان های زودهنگام حتی در سن هفت یا هشت سالگی وجود دارد كه بطور قطع در این موارد بازگشت در سن ۱۲ سالگی بسیار دیر خواهد بود.
به عنوان یك نمونه كه زیاد مشاهده می شود در دختران با مشكل عقب بودن فك پایین بهترین زمان درمان حدود ۹ تا ۱۰ سالگی است و در ۱۲ سالگی مراحل بلوغ سپری شده رشد چندانی باقی نمانده و قاعدتاً اصلاح مطلوب وضعیت فك با ارتودنسی امكان پذیر نخواهد بود. نتیجه اینكه نخستین مراجعه به متخصص ارتودنسی در ۱۲ سالگی به هیچ وجه اقدام صحیحی نیست و باید در بازگشت زودهنگام در شش تا هفت سالگی و معاینات سالیانه بعدی بهترین زمان درمان برای كودك تعیین شود.
طول مدت ارتودنسی
مدت درمان ارتودنسی ثابت بطور متوسط یكسال و نیم تا دو سال است اما بسته به شرایط دندان ها و طرح درمان می تواند بسیار متغیر باشد. در بعضی موارد درمان در كمتر از یكسال و حتی شش ماه تمام می شود در صورتیكه در مواردی درمان ارتودنسی بیشتر از سه سال به طول می انجامد. در بعضی كودكان درمان ارتودنسی دو مرحله ای لازم است كه اغلب شامل یك مرحله ارتودنسی متحرك و بعد ارتودنسی ثابت بوده، بین این دو مرحله امكان دارد یك فاصله زمانی برای رویش دندانهای دائمی نیاز باشد. بطور كلی درمان ارتودنسی متحرك از ارتودنسی ثابت كوتاه تر است. فاصله جلسات درمان در اغلب جلسات حدود یك ماه است.
ارتودنسی جایگزین ندارد
به دلیل طولانی بودن درمان ارتودنسی بعضی بزرگسالان به آن راغب نیستند و به دنبال برطرف نمودن سریع و كوتاه مدت نامرتبی دندانهای خود هستند. این افراد به درمان های ترمیمی زیبایی مانند كامپوزیت ونیر یا لمینیت گرایش دارند اما اطلاع ندارند كه از لحاظ اصول علمی این درمان ها برای اصلاح نامرتبی دندان ها قابل تجویز نیستند و كاربرد آنها اصلاح شكل نامناسب، شكستگی، بدرنگی و سایر مشكلات ساختاری در تاج دندان است.
بدیهی است كه درمان مناسب برای كج بودن دندان ها فقط ارتودنسی است و در طولانی مدت تأمین كننده سلامت و زیبایی پایدار برای لبخند فرد خواهد بود. تجربه نشان داده است حل مشكل نامرتب بودن دندان ها با تراشیدن دندان ها و اضافه كردن به آن می تواند سلامت دندان ها را به مخاطره بیاندازد و زیبایی مصنوعی مانند دندانهای طبیعی دوام طولانی نخواهد داشت و آنچه به دندان اضافه می شود مكن است بعد ازچند سال نیاز به تعویض یا بازسازی داشته باشد.
مشاوره با ارتودنتیست پیش از درمان های دندانپزشكی
توصیه می شود پیش از انجام درمان های دندانپزشكی با متخصص ارتودنسی مشورت كنید چون امكان دارد مشكل ارتودنسی دندان داشته باشید كه طرح درمان دندانپزشكی را تحت تأثیر قرار دهد. یك مورد شایع این است كه در مواردی برای ارتودنسی نیاز به كشیدن دندان وجود دارد و امكان دارد یك دندان خراب در طرح درمان ارتودنسی كشیده شود و نیازی به درست كردن آن نباشد یا فضای دندانی كه قبلاً كشیده شده امكان دارد با ارتودنسی بسته شود و نیاز به جایگزینی دندان با ایمپلنت نباشد.
قاعده دیگر اینكه پروتز (دندان مصنوعی) ثابت همچون روكش یا ایمپلنت باید پس از ارتودنسی صورت گیرد چونكه حین درمان ارتودنسی دندان ها جابجا شده و موقعیت دندان ها تغییر می كند. نتیجه اینكه طرح درمان دندانپزشكی باید برمبنای طرح درمان ارتودنسی پایه ریزی شود.
دكتر ارتودنسی یا متخصص ارتودنسی دندانپزشكی است كه به تشخیص و درمان ناهنجاریهای دندان و فك می پردازد. متخصص ارتودنسی یا ارتودنتیست فردی است كه پس از حدود ۶ سال تحصیل در رشته دندانپزشكی و كسب درجه دكترا در دوره تخصص ارتودنسی به مدت سه الی چهار سال شركت كرده و دانش ومهارت لازم جهت تشخیص و درمان ناهنجاری های دندان و فك را كسب نموده است. بنابر این متخصص ارتودنسی دندانپزشك هم هست (اصطلاحاً جراح – دندانپزشك) پس در انتخاب درمانگر حتما بعنوان «متخصص» دقت داشته باشید.
جهت كسب اطلاعات بیشتر در زمینه ارتودنسی و دندانپزشكی به وبسایت دكتر احسان ابوئی مهریزی دكتر متخصص ارتودنسی تهران و ناهنجاریهای فك بازگشت كنید.این مطلب، یك خبرآگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.


منبع:

1398/04/13
18:01:46
5.0 / 5
4951
تگهای خبر: تخصص , سایت , كیفیت , متخصص
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
رصدکالا
rasadkala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رصد كالا محفوظ است

رصد كالا

یافتن بهترین قیمت برای کالاها