آینده كاربران ایرانی آیفون پس از تحریم اپل

آینده كاربران ایرانی آیفون پس از تحریم اپل به گزارش رصد كالا تحریم، تحریم و تحریم! كاربران ایرانی آیفون از دستِ این كلمه ذله شده اند.



به گزارش رصد كالا به نقل از مهر، دستِ كم بیشتر از سی سال است كه ایرانی ها با این واژه زندگی می كنند. سایه‌ی سنگین تحریم، به علل مختلف طی سال ها گسترده تر شده:
۱. مبحث ها و تنش های سیاسی
۲. افزایش گستره‌ی ظرفیت های تحریم
۳. افزایش جمعیت و نیاز كشور
اگر تا بیست سال پیش مردم عادی كمتر بارِ سنگین تحریم را روی دوش شان حس می كردند، با ظهور اینترنت، این فشارها ملموس تر شد. بیست سال پیش مردم به صورت مستقیم تحریم نفتی را متوجه نمی شدند، اما امروز فاصله‌ی ما با تحریم به اندازه‌ی فاصله ای است كه با گوشی موبایل مان داریم.
اپل اندكی پس از ماجراجویی های ترامپ، راه های قبلی را هم به روی ما بست. باآنكه روندِ دور زدنِ تحریمِ اپل و گوگل چندان هم منطقی نبود، اما مگر خودِ تحریم منطقی است؟ با این وجود، اپل دستِ خدمات دهندگان ایرانی را خواند و ناگهان همه چیز را به هم ریخت.
بزرگترین كسب وكارهای ایرانی ناگهان بخشی از كاربران موثرشان را از دست دادند. اسنپ، تپسی، نرم افزارهای مالی و بانكی و بسیاری دیگر، پس از تحریم نرم افزارهای ایرانی توسط اپل، یك سكته‌ی دیگر را تجربه كردند؛ سكته ای كه باآنكه تازگی نداشت، اما وسعت و قدرت بیشتری یافته بود و چالشی جدی به حساب می آمد.
حالا مصرف كنندگان گوشی اپل كم وبیش حس می كنند در حال حملِ یك «ریسك محترك» اند؛ سرمایه ای چند میلیونی كه هر لحظه امكان دارد با یك حركتِ دیگر از جانب اپل یا ترامپ، به كالایی بی ارزش تبدیل گردد.
تحریم نرم افزارهای ایرانی از جانب اپل تازگی ندارد. شاید به علت همین تكرار است كه چندی پیش، طرحی برای ممنوعیت واردات محصولات اپل در مجلس عنوان شد. طرحی كه می توانست اپل را از چند میلیون كاربر ایرانی اش محروم كند اما در صورتی كه خدمات اپل به طرزی ناگهانی روی آی پی ایران بسته می شود، آیا واقعاً میراثِ استیو جابز به كم شدن سهمش در بازار ایران اهمیت می دهد؟
در این میان نمی توان تلاش هایی را كه برای ساختن چاره شده نادیده گرفت. اپ استور ایرانی یكی از این ترفندی بوده است كه در این مدت چندین بار از جانب توسعه دهندگان ایرانی به كار گرفته شده، اما این روش هم به دلیلِ عرضه مجانی نرم افزارهای پولی و رعایت نكردن حقوق مالی، به مذاق اپل خوش نیامد و كسب وكارهای ایرانی را –دست كم در مواجهه با كاربران آیفون- در اواخر ۱۳۹۷ و اوایل ۹۸ به دردسر انداخت.
زمانی می توانیم از موضع قدرت و با در دست داشتنِ ابتكارِ عمل به عرضه چاره بپردازیم كه پشتوانه‌ی تولیدی و فنیِ قابل رقابتی داشته باشیم. آیا می توانیم در كوتاه مدت رقیبی برای اپل بسازیم؟ رقیبی در ساخت دستگاه، طراحی سیستم عامل و عرضه نرم افزار؟
می توانیم پاسخی هیجانی به این سؤال بدهیم. اما واقع نگری، یقیناً راه گشاتر خواهد بود؛ هم برای اقتصاد كشور، هم برای كاربرانی كه بنا به آمار رسمی، دستِ كم ۶ میلیون نفر از جمعیت كشور را شامل می شوند.
این مطلب، یك خبرآگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

1398/04/12
18:18:25
5.0 / 5
4226
تگهای خبر: ارز , اقتصاد , بازار , بانك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۵
رصدکالا
rasadkala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رصد كالا محفوظ است

رصد كالا

یافتن بهترین قیمت برای کالاها