نكات كلیدی برای سرویس و راه اندازی كولر آبی

نكات كلیدی برای سرویس و راه اندازی كولر آبی به گزارش رصد كالا با عنایت به آب وهوای خشك ایران، انتخاب كولر آبی گزینه مناسبی است. مصرف آب در كولرهای آبی بسیار زیاد است و با وجود بحران آب، باید به دنبال راهكارهایی برای صرفه جویی باشید.


به گزارش رصد كالا به نقل از ایسنا، بنا بر اعلام ایران اچ پی، سرویس فصلی كولر، از اقداماتی است كه به كاهش مصرف آب و در نتیجه افزایش راندمان كولر كمك می نماید.
گاهی عملكرد كولر غیرعادی می شود و قسمتی از آن به درستی كار نمی نماید. این عملكرد غیرعادی می تواند به صورت صدای آزاردهنده تق تق، بوی نامطبوع، باد گرم و یا حتی خاموش شدن كولر، خویش را نشان دهند.
با سرویس دوره ای و بموقع كولر، تمامی مشكلات برطرف خواهند شد.
سرویس كولر آبی:
در صورت خاموش بودن طولانی مدت كولر و یا حتی در زمان استفاده از آن، نیاز است كه به صورت دوره ای آنرا سرویس كنید.
سرویس كولر آبی شامل چه مواردی می شود؟
۱- بررسی و روغن كاری دینام (موتور) كولر
دینام قطعه ی الكتریكی حساسی است كه در زیر سقف و بالای حلزونی قرار دارد و فرایند گردش هوا را انجام می دهد. كولر آبی در فضای باز قرار دارد و این امر باعث كثیف شدن و نشستن گردوخاك روی بدنه و قطعات می شود. از طرفی وجود كثیفی و گردوغبار باعث خرابی آن خواهد شد، پس دینام كولر را به خوبی تمیز كرده و با دقت روغن كاری كنید.
۲- بررسی پمپ آب (واتر پمپ) كولر
واترپمپ در كف كولر و داخل آب قرار دارد و فرآیند گردش آب را انجام می دهند. بهتر است تمام قسمت های پمپ آب را كه شامل ورودی آب پمپ، شلنگ انتقال و سبد می شوند را تمیز كنید.
۳- شستشوی حلزونی
در مركز كولر، مخزنی حلزونی شكل قرار دارد كه پروانه داخل این مخزن می چرخد. یكی از قسمت هایی كه سفارش می شود در هنگام سرویس كولر تمیز كنید داخل مخزن حلزونی است. اگر مخزن حلزونی تمیز نشود، با چرخش پروانه گردوغبار را به داخل خانه انتقال می دهد. البته تمام مخزن های حلزونی امكان شسته شدن ندارند. بلكه آن دسته حلزونی هایی كه دارای حفره ای برای خروجی آب هستند را می توانید بشویید. اگر مخزن فاقد حفره برای تخلیه آب بود، قسمت زیرین آنرا با پیچ گوشتی كمی باز كرده تا آب تخلیه شود.
۴- شست وشوی بدنه و شیر تخلیه كولر
به علت وجود املاح در آب، روی بدنه و برخی قطعات كولر رسوب ایجاد می شود.
در زمان سرویس كولر، ابتدا پره های آنرا باز كرده و به همراه بدنه خارجی با فرچه بشویید تا تمام رسوب روی بدنه تمیز شود. مراقب باشید به بدنه و قطعات صدمه وارد نكنید.
شیر تخلیه كف كولر را باز كنید تا آب كولر تخلیه شود و پس از شست وشوی كامل باردیگر آنرا ببندید. در انتهای كار كنترل كنید كه شیر سالم باشد، چونكه در صورت خرابی شیر تخلیه، آب از كولر نشت خواهد نمود.
۵- تعویض تسمه
تسمه یكی از قطعاتی است كه اگر فرسوده باشد، پاره خواهد شد و كولر هیچ بادی تولید نمی نماید. در حین سرویس كولر، تسمه را هم با دست كنترل كنید كه فرسوده نبوده و تمام سطح آن سالم و بدون پارگی باشد. در صورتیكه كوچك ترین مشكلی در تسمه مشاهده كردید، باید آنرا تعویض كنید، چونكه عملكرد فن و موتور را گرفتار مشكل می كند.


۶- كنترل و روغن كاری یاتاقان
در دو طرف محور پروانه، دو عدد یاتاقان قرار دارد كه با روغن كاری آن، قسمت های دیگر هم كاملاً روان كار می كنند. این یاتاقان ها نیروی حركتی را از پولی و تسمه به محور منتقل كرده و در نتیجه باعث چرخش پروانه می شود. در صورتیكه یاتاقان ها كثیف و خشك باشند، صدای آزاردهنده ای بوجود آورده و مانع از چرخش روان پروانه می شوند. ابتدا رسوب دورتادور یاتاقان ها را تمیز و سپس از محل مخصوص آنرا روغن كاری كنید.
در صورتیكه احساس كردید یاتاقان ها فرسوده می باشند و نیاز به تعویض دارند، باید با تعمیركار كولر آبی مشورت كنید، چونكه تعویض این قطعات نیاز به ابزاری تخصصی دارد.
۷- روغن كاری پولی
قطعه پولی در كولر، یكی از اجزا مكانیكی است كه با كمك تسمه نیروی حركتی را از دینام دریافت كرده و پروانه را می چرخاند. هر كولر دو عدد پولی با دو سایز مختلف دارد كه باید در هر بار سرویس آنها را تمیز كرده و روغن كاری كنید. در صورت خشك بودن و چرخش نامناسب، صدایی بلند و آزاردهنده از پولی ها خارج می شود.
۸- تعویض پوشال ها
به جهت اینكه باد كولر خنك و بدون بوی نامطبوع باشد، باید حداقل هر دو سال یكبار پوشال ها را تعویض كنید. اگر این كار را هرسال انجام دهید، خالی از لطف نیست. با این كار مانع از تجمع آلودگی، قارچ و میكروب در كولر می شوید. هرچه پوشال ها سالم تر، تمیزتر و مرطوب تر باشند، فشار كمتری به موتور كولر وارد می شود. پس در انتخاب پوشال باید دقت شود تا ابعاد آن با سایز كولر یكی باشد.
۹- تمیز كردن شبكه آب رسانی كولر
شبكه آبرسانی كولر شامل شلنگ انتقال آب و لوله هایی در زیر سقف هستند كه آب را به پوشال ها می رسانند. این قسمت ها را از وجود اشیا خارجی پاك كنید. بهترین كار هم استفاده از یك میله ی نازك فلزی است تا رسوب موجود در این لوله ها را تمیز كند.
۱۰- تراز كردن شناور
به جهت اینكه شناور در جای خود تراز باشد، ابتدا كولر را در سطحی صاف قرار دهید و آنرا تراز كنید. تراز بودن شناور به معنای قطع و وصل بموقع آب است. در صورت تنظیم نبودن شناور، آب كولر از قسمت شیر تخلیه به بیرون نشت خواهد نمود.
تمام مراحلی كه در این بحث ذكر شد، جهت راه اندازی كولر به شما كمك می نماید. حال اگر قادر به سرویس، راه اندازی و تعمیر كولر آبی نبودید، می توانید از تعمیركار كولر آبی كمك بخواهید.
انتهای رپرتاژ خبری


1398/02/17
13:57:10
5.0 / 5
4405
تگهای خبر: تخصص , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳
رصدکالا
rasadkala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رصد كالا محفوظ است

رصد كالا

یافتن بهترین قیمت برای کالاها