رشت پلاس موزه ای به وسعت همه خیابان های رشت

رشت پلاس موزه ای به وسعت همه خیابان های رشت به گزارش رصد كالا در ایام اخیر تبلیغات جالبی از یك اپلیكیشن را در رشت می بینیم. این اپلیكیشن كه رشت پلاس نام دارد و اخیرا در شبكه های اجتماعی همچون اینستاگرام جای خویش را بازكرده، توجه بخش زیادی از رشت دوستان و علاقه مندان به تاریخ و فرهنگ شهر نخستین ها را به خود جذب كرده است.


به گزارش رصد كالا به نقل از روابط عمومی رشت پلاس، «رشت» شهری كه بخش زیادی از میراث فرهنگی و هویتی آن درگذر زمان از دست رفته است و این دفعه اپلیكیشن ها و سیستم واقعیت افزوده به كمك ما می آیند تا روایتی مستند از تاریخ و شكوه این مرز و بوم را نمایش دهند.
در مورد اینكه این اپلیكیشن دقیقاً چیست و چه تفاوتی با اپلیكیشن های مشابه دارد؟ با «مصطفی بلورچی»، فارغ التحصیل رشته معماری و مدیر پروژه رشت پلاس گفتگو كردیم.
مصطفی بلورچی در این خصوص اظهار داشت: اپلیكیشن رشت پلاس، موزه ای به وسعت همه خیابان های رشت و وقایع تاریخی نهفته در این خیابان ها است كه تاریخ و معماری این شهر را با كمترین نیاز به امكانات سخت افزاری و تنها متكی به اپلیكیشن طراحی شده، با عرضه ی مستندات مكتوب نظیر اسناد، تصاویر (شامل: نقاشی ها، كارت پستال ها و تصاویر قدیمی)، كتاب ها، سفرنامه ها، گزارش ها و … همینطور مستندات شفاهی به دست آمده از مطالعات میدانی، در مكان آثار به جامانده از معماری كهن یا وقایع تاریخی در معرض دید عموم مردم قرار می دهد.
وی ادامه داد: درواقع موزه ی خیابانی رشت كه با نام «رشت پلاس» شناخته می شود، امكان شبیه سازی و بازنمایی تصاویر كهن بناها و وقایع تاریخی را در مسیرهای وضعیت موجود می دهد تا واسطی میان كاربران و داستان واره های شهر رشت در بستر تاریخ و در امتداد خیابان های بافت تاریخی اش باشد كه با اتكای به دیتابیس (بانك داده) غنی تهیه شده از تاریخ و معماری رشت، جزئی ترین موضوعات تاریخی این شهر را عرضه نموده است. از این منظر اپلیكیشن رشت پلاس، نمونه مشابه داخلی با چنین جزئیاتی در تاریخ و معماری ندارد، چه برسد به بومی سازی فناوری، چون كه همین بوم سازی فناوری های مبتنی بر واقعیت افزوده (و متعاقباً هولوگرام سه بعدی) خود نشان دهنده تفاوت ظریف فعالیت های تیم فناوری ما، با سایر شركت های فعال در حوزه واقعیت افزوده در كشورمان است، حتی بعضی از فناوری های بكار رفته مانند عینك های هولوگرام برای نخستین بار در ایران پیاده سازی شده و از این حیث نمونه ی مشابه داخلی ندارد و از این حیث «رشت پلاس» نوآوری به حساب می آید.


مدیر پروژه رشت پلاس در مورد بخش های مختلف این اپلیكیشن، بیان كرد:
این اپلیكیشن شامل بخش های زیر است:
مكان یاب تصویری: این بخش با استفاده از فناوری واقعیت افزوده (Augmented Reality) فضاها و بناهای واجد ارزش تاریخی را در هر مكان و مختصات جغرافیایی از رشت كه قرار گرفته باشند، به صورت واقعیت افزوده قابل مشاهده می كند و متعاقباً اطلاعات هر فضا و بنای تاریخی به صورت سند متنی، صوتی و تصویری در دسترس قرار می گیرد.
مسیریاب تصویری: در این بخش كاربر می تواند هر كدام از مكان های تاریخی (حتی تجاری) را برگزیده تا اپلیكیشن به صورت واقعیت افزوده و با كمك فلش های راهنما كه در دوربین تلفن همراه مشاهده می شود، قدم به قدم كاربر را تا مقصد انتخابی هدایت كند.
معرفی كسب وكارها: به این صورت كه صاحبان این كسب وكارها می توانند تصویری از كارت ویزیت یا تابلوی مغازه خود همراه با فیلم تبلیغاتی مدنظرشان را به اپلیكیشن ارسال نمایند و پس از تأیید فیلم از جانب تیم پشتیبانی، امكان واقعیت افزوده بر پایه رسانه برایشان فعال شود. به عبارتی قابلیت ثبت تجارت های كوچك و محلی كه كمتر امكان تبلیغ می یابند در مكان یاب تصویری از خصوصیت های منحصربه فرد این اپلیكیشن است و كمك شایانی به تجارت های كوچك و نوپا می كند.
هولوگرام پلاس: این بخش با عرضه ی فناوری هولوگرام سه بعدی، از راه جعبه ی هولوگرام مخصوص تلفن همراه و عینك هولوگرام برای اولین بار در كشورمان، با نمایش مدلهای سه بعدی از بناهای قدیمی به شناخت و مطالعه دقیق آنها كمك می نماید.
تقویم شهری: در واقع روزشمار وقایع تاریخی شهر رشت و بزرگداشت چهره های اثرگذار این شهر در ساحت های مختلف علمی، فرهنگی، هنری و… است و از این حیث یكی از اولین تقویم های منحصر به یك شهر در كشورمان به حساب می آید.
گفت وگو با تندیس های شهر: در این بخش از اپلیكیشن، امكان گفتگو با مجسمه های شهری برای كاربران فراهم شده، به این صورت كه ابتدا كاربر كد QR نصب شده در زیر مجسمه را اسكن می كند، سپس مجسمه با وی تماس می گیرد و درباره خودش مختصرا توضیح می دهد و در انتها توضیحات مجسمه، كاربر در صورت تمایل می تواند با ارسال كد دستوری سوالاتی را از مجسمه درباره خودش بپرسد، این رویه تا چند مرحله ادامه می یابد.
به قول بلورچی، با عنایت به بخش های مختلف در نظر گرفته شده در این اپلیكیشن می توان به توسعه گردشگری درون شهری به علت اتكاء به مكان مندی تاریخی و فرهنگی، به ماندگاری توریست در رشت و متعاقباً توسعه ی اقتصاد شهری كمك كرد.
مدیر پروژه رشت پلاس در پاسخ به این سوال كه آیا نظیر چیزی كه شما طراحی كردید در ایران و دیگر كشورها وجود دارد یا خیر؟ بیان كرد: در واقع اپلیكیشنی نظیر اپلیكیشن طراحی شده در كشورمان وجود ندارد، اما در دیگر كشورها بخش هایی از قابلیت هایی رشت پلاس از حیث فناوری هایی مانند مكان یاب و مسیریاب تصویری كه مبتنی بر واقعیت افزوده است و یا هولوگرام سه بعدی وجود دارد، اما تفاوت های عمده «رشت پلاس» با آنها در استفاده از فناوری در شناخت تاریخ و معماری یك شهر به صورتی است كه در این اپلیكیشن پیاده سازی شده، نه صرفاً فناوری به كار رفته، بنابراین اپلیكیشن «رشت پلاس» از این حیث در دنیا بی همتاست.


انتهای رپرتاژ خبری



منبع:

1398/02/15
19:17:59
5.0 / 5
4490
تگهای خبر: ارز , اقتصاد , بانك , سفر
این مطلب را می پسندید؟
(2)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۲
رصدکالا
rasadkala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رصد كالا محفوظ است

رصد كالا

یافتن بهترین قیمت برای کالاها