ببخشید، عسل طبیعی دارید؟

ببخشید، عسل طبیعی دارید؟ رصد كالا: متبلور شدن انگبین به علت آرایش مولكولی آن است و خیلی از عوامل طبیعی همچون نوع گل یا گیاه، زنبور عسل و دما در آن نقش دارند. شكرك زدن عسل یك هدیه از طبیعت است و نشانه آن است كه عسل شما كاملا خام و طبیعی است.



به گزارش سرویس بازار ایسنا، عسل یك ماده غذایی عالی بسیار غنی و انرژی بخش است. با عنایت به این كه عسل های زیادی در بازار موجود است، تشخیص عسل طبیعی دغدغه خیلی از مصرف كنندگان است. كیفیت و اثربخشی عسل طبیعی چندین برابر عسل مصنوعی است، اما آیا می توانیم عسل طبیعی را از عسل تقلبی تشخیص دهیم؟



تشخیص عسل طبیعی

طعم و رنگ و میزان رطوبت انگبین رابطه مستقیمی با محیطی كه زنبور در آن تغذیه می كند و میزان بارندگی و رطوبت هوا دارد، ازاین رو عسل های بازار متنوع هستند و این تنوع شناسایی عسل خوب را دشوار كرده است چون یك رنگ یا طعم خاص وجود ندارد كه معیاری قطعی برای شناسایی عسل مرغوب باشد. این شناسایی مهارت ویژه تری می خواهد. برای مصرف كننده عادی یك راه اصلی برای تشخیص عسل طبیعی وجود دارد كه به مرور زمان و تجربه در آن قوی تر می شود، آن هم استفاده از ابزارهایی است كه بدن در اختیارش گذاشته است. یعنی با چشم شكل ظاهری عسل را ارزیابی، با بینی بو و با زبان مزه كند و اگر مجموعه این عوامل مناسب بود و انگبین عطر و طعم گل ها را داشت، طبیعی است و ارزش دارد كه بهای آن در حد معقول پرداخته شود به جز این موارد، چند ترفند ساده هم وجود دارد.

عسل طبیعی شكرك می زند

ممكن است فكر كنید كه عسل شكرك زده چون بار سنگین كلمه شكر را دارد، تقلبی است. اما حقیقت متفاوت از این باور رایج است و در واقع شكرك زدن عسل روشی مطمئن برای تشخیص عسل طبیعی می باشد. متبلور شدن انگبین به علت آرایش مولكولی آن است و خیلی از عوامل طبیعی همچون نوع گل یا گیاه، زنبور عسل و دما در آن نقش دارند. شكرك زدن عسل یك هدیه از طبیعت است و نشانه آن است كه عسل شما كاملا خام و طبیعی است. سفارش می گردد عسل های شكرك زده به صورت طبیعی مصرف شده و حرارت داده نشوند زیرا حرارت سبب كاهش كیفیت عسل می گردد.





تست چسبندگی

دو ظرف انتخاب كنید. عسلی كه می خواهید طبیعی بودن آن را تشخیص دهید، در یك ظرف پارچ مانند بریزید كه مجرای سر ریز آن نازك باشد، این ظرف را با ارتفاع حدود یك متر درون ظرف دیگر طوری سرازیر كنید تا یك رشته نازك عسل به ظرف دوم سرازیر شود. عسلی كه مرغوب باشد چسبندگی فوق العاده ای دارد و به صورت یك نخ سرازیر می گردد و تا به ظرف پایینی نرسد از ظرف بالایی دل نمی نماید. اما شهد نامرغوب حالت تالاپ، تالاپ فرو می افتد.

تست آب سرد

اگر مقداری عسل طبیعی را در یك لیوان آب خنك بریزید، عسل كاملا حالت چسبندگی خویش را حفظ نموده و خیلی سخت و خیلی دیر در آب سرد حل می گردد. یك لیوان را پر از آب سرد (نه ولرم) كنید و با قاشق مقداری عسل را از ارتفاعی بالاتر از لیوان به آب بیفزایید. اگر عسل به صورت عمودی و رشته ای درون آب بریزد، در ته آن جمع شده و به سرعت حل نشود و مدت زیادی به همان حال باقی بماند، یعنی عسل مرغوبی است اما شهد نامرغوب در اندك زمانی در آب حل می گردد و رنگ و طعم آن به آب سرایت می كند.

تست رنگ

عسل طبیعی رنگ های متفاوتی دارد و بر حسب این كه متعلق به كدام منطقه یا كدام گل است، رنگش متفاوت می باشد. طیف رنگ های عسل از سفید تا انواع زردی مایل، عقیق به قرمز و حتی قهوه ای متغیر است، اما رنگ آن مثل بقیه خصوصیت ها باید پایدار و یكنواخت باشد. یكی از طریق های شناخت عسل طبیعی این است كه رنگ عسل ها را بشناسید. عسل اقاقیا به رنگ سفیدی می زند، عسل بهار نارنج زرد طلایی است، عسل جنگل های مازندران زرد مایل به سبز، عسل آویشن عقیقی قرمز و عسل كاج جنگل های اروپا متمایل به قهوه ای می باشد. همه این عسل ها خوب و طبیعی هستند و در جای جای ظرف آن ها تفاوت رنگ دیده نمی گردد و با گذر زمان رنگ آن ها تغییر نمی كند.

تست قیمت

عسلی كه قیمت آن ارزان تر از قیمت اكثریت فروشنده ها باشد، احتمال بسیار زیاد تقلبی است زیرا هزینه تولید یك كیلو عسل طبیعی بیشتر از این مقدار می باشد. اغلب عسل طبیعی را گروه هایی از افراد باتجربه در زنبورداری عرضه می كنند و قیمت آن به علت محدودیت و دشواری گردآوری بالاست. البته ممكن است بعضی از عسل هایی كه به این نام فروخته می شوند از این جنس نباشند و لزوما قیمت بالا نشانه خوبی عسل نیست. شناسایی عسل طبیعی به صورت دقیق با روش های فوق ناممكن بوده و تنها از عهده آزمایشگاه بر می آید. روش آزمایشگاهی بهترین نوع تشخیص خلوص عسل است، ازاین رو شاید بهتر باشد برای تهیه عسل خوب به فروشنده های معتبر و مطمئن رجوع شود. البته پیشنهاد می گردد حتی اگر عسل خیلی مرغوب در دسترس ندارید دست از عسل نامرغوب هم برندارید زیرا در تولید آن هم از فرآیند تولید عسل طبیعی استفاده می گردد كه می تواند تا حدودی آثار عسل را در خود داشته باشد.




1397/02/09
23:32:56
5.0 / 5
27
تگهای خبر: ارز , بازار , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
رصدکالا
rasadkala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رصد كالا محفوظ است

رصد كالا

یافتن بهترین قیمت برای کالاها