مدیرعامل یك شركت صنعتی عنوان كرد:

زیان تولیدكنندگان تجهیزات صنعت نفت از نوسانات ارزی

زیان تولیدكنندگان تجهیزات صنعت نفت از نوسانات ارزی رصد كالا: مدیرعامل یك شركت تولیدكننده تجهیزات صنعت نفت نوسانات اخیر قیمت ارز را باعث زیان تولیدكنندگان داخلی دانست و خواهان دخالت دولت و بازگشت آرامش به بازار ارز شد.



به گزارش سرویس بازار ایسنا، محمدحسن تبدلات رییس هیات مدیره با اشاره به اینكه شركت سازه های یاتاقان شهریار در شهر قدس در حومه تهران قرار دارد، اظهار داشت: این شركت ۱۷ سال در زمینه تولید قطعات صنعتی مورد مصرف در صنایع نیروگاهی، نفت و پتروشیمی فعالیت سابقه فعالیت دارد. به علاوه این شركت عضو انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران است و افتخار می نماییم كه عضوی از خانواده صنعت نفت هستیم.

وی ادامه داد: در سال های گذشته ایران در زمینه قطعات مورد مصرف صنعت نفت مورد تحریم شركت های غربی قرارگرفت اما ما توانستیم با تولیدات خود جایگزین مناسبی برای تامین این قطعات برای شركت نفت باشیم و دراین زمینه تقدیرنامه های خیلی از شركت های مصرف كننده دریافت كردیم.

مدیرعامل شركت سازه های یاتاقان شهریار با اشاره به اینكه ما به صورت میانگین ۸۰ نفر پرسنل تولیدی و اداری داریم كه از جوانان تحصیل كرده این مملكت بهره می گیریم، اضافه كرد: وقتی شركت ما این جوانان را پس از گزینش های اولیه جذب می كند، آموزش های لازم را به آنها می دهیم چون تولید ما تولید قطعات خاص و حساس صنعت نفت می باشد و این جوانان باید بتوانند با این آموزش ها خویش را با شرایط تولید شركت هماهنگ كنند. این جوانان باید فارغ التحصیل مهندسی مكانیك، مهندسی متالوژی و نقشه كشی صنعتی، مهندسی صنایع و یا تكنسین ماشین ابزار باشند و پس از آموزش در بخش هایی همچون مكانیك، كنترل كیفی و نقشه كشی مشغول به كار می شوند و در صورتی كه با بحران بازار كار مواجهه شویم مجبور به تعدیل همین نیروهای آموزشی هستیم.

وی ضمن اشاره به این مورد كه درحال حاضر با حدود ۷۰ شركت داخلی كه عموما شركت های دولتی هستند قرارداد كار ماهانه یا سالانه داریم، اضافه كرد: پرداختن به امر تولید در ایران مشكلات فراوانی دارد و ما بعنوان تولیدكننده داخلی توقع پشتیبانی از دولت داریم.

تبدلات در تشریح مشكلات تولید اظهار داشت: این مشكلات بارها ذكر شده و همه با آنها آشنا هستند. این مشكلات بحث هایی از قبیل قانون تامین اجتماعی و قانون كار و قوانین یك طرفه ای كه سال هاست اصلاح نشده اند، هستند. همینطور قوانین مالیاتی و قوانین شهرداری ها كه عموما حمایت های لازم را از بخش تولید به خصوص تولید صنعتی ندارند هم جزو مشكلات تولید به شمار می روند. مبحث سرمایه در گردش و نقدینگی و كمبود منابع مالی هم از دیگر مشكلات ما است.

مشكل دیگر مبحث قرار دادهاست كه یك طرفه گاها ازسوی كارفرمایان بسته می گردد و ما پس از اجرای عملیات تولیدی، باید ماه ها منتظر دریافت وجوه صورت حساب ها باشیم. طبعا وقتی صورتحساب های ما به موقع پرداخت نمی گردد مشكلاتی در زمینه نقدینگی برای ما بوجود می آورد و بانك ها هم عموما با توجه بهره های سنگینی كه از ما می خواهند، نمی توانند جایگزین مناسبی برای جبران تنخواه گردان(سرمایه درگردش) برای ما باشند.

وی اضافه كرد: مساله بعدی، قانون مالیات ارزش افزوده است كه همه را در بخش تولید و تجارت یكسان می بیند در صورتی كه در بخش تجارت، فروشنده كالا را می فروشد و بلافاصله ارزش افزوده را از مشتری می گیرد و سه ماه یا دوماه بعد این سهم را به سازمان امور مالیاتی پرداخت می كند، ولی ما عكس این وضعیت را داریم، یعنی ما كه تولید كننده هستیم صورتحسابی كه صادر می نماییم ظرف یكی دوماه ارزش افزوده اش را به سازمان امورمالیاتی می دهیم ولی ارزش افزوده شش- هفت ماه بعد به ما پرداخت می شود؛ بنابراین همیشه در مضیقه هستیم و همیشه بخشی از سرمایه ما به صورت ارزش افزوده در اختیارسازمان امور مالیاتی دارایی قرار دارد.

وی با اشاره به اینكه تولیدكنندگان تجهیزات نفتی با تمام این مشكلات سهم خویش را در اقتصاد ملی به خوبی ایفا می كنند خواهان حمایت دولت از تولیدكنندگان داخلی شد و اضافه كرد: در ایام اخیر شاهد نوسانات نرخ ارز در بازار هستیم و اگر ما كماكان برای تجهیزاتی كه توسط تولیدكنندگان داخلی، بومی سازی شده است وابسته به خارج بودیم، خرید این قطعات در بازارهای بین المللی با این نوسانات نرخ ارز كمر شكن بود، ولی ما این قطعات را داخلی سازی كرده ایم و به شكل ریالی با دولت قرارداد داریم و قراردادمان هم مربوط به سابق است یعنی چه دلار بالا برود و چه پایین بیاید قیمت ریالی ما ثابت است و دولت متضرر نمی گردد.

این امتیاز بزرگی است كه تولید داخلی و پشتیبانی از صنایع داخلی می تواند برای بخش دولتی و مصرف كننده این قطعات داشته باشد اما متاسفانه این مزیت به هیچ وجه دیده نمی گردد و گاها با وجود تولید داخلی، جنس خارجی با قیمت بالاتر به كشور وارد می گردد.

درخواست ما این است كه تولید داخلی و صنعتگر داخلی در مقایسه با تولید خارجی و صنعتگر خارجی حداقل به شكلی برابر دیده شوند و اگر ما را بالاتر نمی بینند حداقل آنها را به ما ترجیح ندهند.

این فعال صنعتی در مورد طرح های پیش روی شركت سازه های یاتاقان شهریار اظهار داشت: واحد تحقیق و توسعه شركت سازه های یاتاقان شهریار بسیار فعال است و به صورت مرتب در زمینه تكنولوژی های نوین و تولید نمونه های جدید فعالیت می كند. قطعات جدیدی هم توسط این واحد تولید شده و ما هم اكنون در حال گسترش واحد تولیدی و افزایش ناوگان ماشینی و استخدام بیشتر نیرو هستیم.

وی ادامه داد: یك واحد صنعتی هم در منطقه آزاد اروند در شهر آبادان تولید كردیم كه تولید قطعات و تجهیزات صنعتی را به همراه صادرات آن به كشورهای منطقه انجام دهیم و بتوانیم بازارهای منطقه به خصوص كشورهای عربی خاورمیانه كه در زمینه پالایش و صنعت نفت به این قطعات نیاز دارند را تحت پوشش قرار دهیم.در حال حاضر هم صادرات به كشور عراق، تركیه و شركت های خارجی فعال در فازهای مختلف پالایشگاه عسلویه را انجام داده ایم.

وی با اشاره به اینكه نوسانات نرخ ارز قیمت تمام شده برخی ملزومات و مواداولیه ما مثل فلزات پایه را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد، خاطرنشان كرد: این گونه نوسانات تا درصد محدودی شامل تعدیل هایی كه در قرارداد با كارفرما داریم می گردد ولی اگر نرخ ارز بیش از آن درصد گران شود از جانب كارفرما پذیرفته نمی گردد و خسارت و زیان سنگینی به ما وارد می گردد بنابراین با نگرانی شاهد نوسان بازار ارز هستیم و امیدواریم دولت هرچه زودتر آرامش را به این بازار برگرداند.




1396/11/21
14:10:59
5.0 / 5
4716
تگهای خبر: ارز , بازار , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(2)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۱
رصدکالا
rasadkala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت رصد كالا محفوظ است

رصد كالا

یافتن بهترین قیمت برای کالاها